Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Otrais piecinieks "demonstrē zobus" favorītiem

Pirmos punktus jaunajā futbola virslīgas sezonā zaudējis pašreizējais čempions RFS, kas līdz galam tā arī nespēja atgūties pēc pirmajā minūtē zaudētajiem vārtiem pret Metta. Ar trim uzvarām pēc kārtas sezonu sācis tikai FK Liepāja, bet tukšā joprojām ir Jūrmalas Spartaks.

Prognozēs pirms sezonas dominēja viedoklis par izteiktu spēku samēra atšķirību starp pieciem favorītiem un pārējiem. Zināmā mērā pirmās kārtas to apstiprinājušas, jo ar Eiropas kausu ambīcijām veidotās komandas Liepāja, RFS, Auda, Riga un Valmiera jau iekārtojušās turnīra tabulas augšgalā. Tiesa, spēlēs pret "otro piecinieku" tām nebūt neklājās viegli, ko apliecināja trešā kārta. Spēlēs starp "pirmā" un "otrā" piecinieka komandām divi favorīti zaudēja punktus, un viegla pastaiga nebija arī pārējiem trim.

"Metietis" Artjoms Puzirevskis ar rezultatīvu sitienu jau spēles pirmajā minūtē pārsteidza pērnā čempiona RFS aizsardzību. Lai gan rīdzinieki desmit minūšu laikā atspēlējās, komandas galvenais treneris Viktors Morozs neslēpa, ka "aukstā duša" ietekmēja visu spēli. "Protams, slikts rezultāts," pēc 1:1 atzina Morozs. "Šī spēle bija jāuzvar, bet tās sākumā tāds nokdauns... Tas palīdzēja pretiniekam atraisīties, bet mums radīja nervozitāti. Tas izsita no sliedēm."

Pēc konkurentu klupiena par vienīgo līderi kļuvis FK Liepāja, kas viesos ar 2:0 apspēlēja Spartaku. Kurzemnieku treneris Kirils Aļševskis bija gandarīts par iznākumu, bet ne par komandas parādīto sniegumu. "Ne visās spēlēs iespējams būt gandarītam par sniegumu, bet pats svarīgākais, īpaši jau sezonas sākumā, ir krāt punktus," uzsvēra baltkrievu speciālists. Ar punktu krāšanu pagaidām pagalam neveicas Spartaka futbolistiem, taču jāņem vērā, ka pirmajās trīs kārtās viņiem pretī stājās iepriekšējās sezonas trīs labākās komandas. Īstermiņā vieglāk nekļūs, jo ceturtajā kārtā jāspēlē pret šīs sezonas galveno favorītu Riga FC, taču īsto Spartaka varējumu vērtēsim spēlēs pret otrā piecinieka komandām.

Virslīgas kalendārs pavasarī kļūs saspringtāks. Jau šonedēļ paredzētas vēl divas kārtas.

Optibet Latvijas virslīgas 3. kārta

  • Riga – Super Nova/Salaspils 2:0 (Ramoss 18., Kendišs 42.)
  • Spartaks – Liepāja 0:2 (Karašausks 17., Punculs 87.)
  • Auda – Tukums 2000/Telms 1:0 (Stolniks 83.)
  • Daugavpils – Valmiera 0:0
  • Metta – RFS 1:1 (Puzirevskis 1. – Frīzenbihlers 9.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi