Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ronaldu un Mesi nodrošina uzvaras Itālijā un Spānijā

Spānijas futbola grandam Barcelona svētdien uzvaru izdevās svinēt pateicoties līdera Lionela Mesi 76.minūtē gūtajiem vārtiem, kā rezultātā vienībai aizvien izdevies nosargāt līderpozīcijas čempionātā. Tikmēr slavenais portugālis Krištianu Ronaldu svētdien Itālijas A sērijas čempionāta spēlē ar diviem gūtiem vārtiem kaldināja Juventus panākumu, kas līdz ar to turnīra tabulā ieguva drošākas pozīcijas pār savu tuvāko sekotāju Milānas Inter.

"Barcelona" savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Granada", kas pērn vēl spēlēja pēc spēka otrajā līgā.

Vienīgos Barselonas vienības vārtus 76.minūtē guva Mesi, kurš soda laukumā saņēma filigrānu piespēli no Arturo Vidāla. Mājinieki bumbu līdz Mesi nogādāja ar vismaz četrām līdz piecām viena pieskāriena piespēlēm ļoti "pieticīgos" laukuma centimetros.

Trīs minūtes vēlāk Mesi izdarīja vēl vienu bīstamu sitienu, bet Rui Silva bija uzdevumu augstumos. Sešas minūtes līdz pamatlaika beigām soda laukumā ielauzās arī Antuāns Grīzmans, taču viņa raidījums lidoja nedaudz garām kreisajam vārtu stabam. Atlikušajā laikā neviena no komandām vairs vārtus neguva, "Barcelona" gūstot pirmo panākumu pēdējās trīs spēlēs.

Citviet Sansevastjanas "Real Sociedad" viesos ar 3:0 (2:0) pieveica Seviljas "Real Betis".

Uzvarētāju rindās izcēlās Borja Iglesiass, Hoakins un Serhio Kanaless.

Vēl svētdien uzvaru mājās svinēja arī "Mallorca", kas ar 4:1 (3:0) uzvarēja "Valencia".

Divus vārtus Maljorkas komandā iesita Ante Budimirs, bet pa reizei izcēlās Antonio Railjo un Daniels Rodrigess. Vienīgos "Valencia" vārtus guva Ferans Toress.

Sestdien "Eibar" savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Madrides "Atletico".

Mājinieku rindās pa vārtiem iesita Estebans Burgos un Eduardu Ekspozito.

Savukārt Madrides "Real" mājās ar 2:1 (0:0) uzvarēja "Sevilla". Abus vārtus madridiešiem guva Kasemiro, bet pretējā laukumā pusē precīzi sita Luka de Jongs.

Pēc 20 spēļu kārtām pirmajā vietā ar 43 punktiem ir "Barcelona", tikpat ir arī Madrides "Real", tālāk ar 35 punktiem seko Madrides "Atletico" un "Sevilla", bet "Getafe" ar 33 punktiem ir piektajā vietā. Par diviem punktiem mazāk ir sestajā pozīcijā esošajai Sansevastjanas "Real Sociedad".

Tikmēr Itālijas čempionātā "Juventus" savā laukumā ar 2:1 (1:0) uzvarēja "Parma".

Ronaldu 1:0 panāca pirmā puslaika 43.minūtē, kad no laukuma kreisā stūra pa soda laukuma līniju pietuvojās tuvāk vārtiem, izdarot sitienu. Bumba pa ceļam uz vārtiem atsitās pret aizsargu, kā rezultātā vārtsargs bija bezspēcīgs. Vēl pirms došanās pārtraukumā portugālis lielisku sitiena pozīciju izkārtoja Āronam Remzijam, taču velsieša sistā bumba atsitās pret vārtu stabu.

Pēc desmit nospēlētām minūtēm otrajā puslaikā soda laukumā "otrajā stāvā" veiksmīgāk nospēlēja Andrēass Korneliuss, panākot izlīdzinājumu. Prieks par solīdo sniegumu ātri aprāvās, jo jau trīs minūtes vēlāk Paulo Dibala bumbu iespēlēja soda laukumā, kur tā pa skrējienam bija Ronaldu, kurš nevilcinoties izdarīja precīzu sitienu.

Viesi atlikušajā laikā brīnumu nepaveica un piedzīvoja zaudējumu Itālijas čempionei, kuras sastāvā Ronaldu pēdējās septiņās spēlēs izcēlies ar 11 vārtiem. Kopumā šosezon viņa rēķinā 16 vārti.

Citā spēlē svarīgus punktus zaudēja Milānas "Inter", kas viesos spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Lecce".

Milāniešiem vienīgos vārtus iesita Alesandro Bastoni, bet pretinieku rindās izcēlās Marko Mankosu.

Tikmēr "AC Milan" mājās ar 3:2 (0:1) pieveica "Udinese". Milānas klubā divi gūti vārti Antem Rebičam, bet vēl reizi izcēlās Teo Ernandess. "Udinese" rindās precīzi sita Jens Larsens un Kevins Lazaņja.

Vēl svētdien "AS Roma" viesos ar 3:1 (2:1) uzvarēja "Genoa". 

Romas klubā vārtus iesita Džengizs Anders un Edins Džeko, bet Davide Biraski. Vienīgos "Genoa" vārtus guva Gorans Pndevs.

Sestdien Romas "Lazio" savā laukumā ar 5:1 (3:0) pārspēja "Sampdoria".

Ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Siro Imobile, bet vēl pa vārtiem guva Bastos un Felipe Kaisedo. Goda vārti "Sampdoria" rindās Karolam Lineti.

Pēc 20 spēļu kārtām turnīra tabulas augšgalā ar 51 punktu ir "Juventus", par četriem punktiem mazāk ir "Inter", tālāk ar 45 punktiem 19 dueļos seko "Lazio", bet "AS Roma" ar 38 punktiem ir ceturtā. 35 punkti 19 spēlēs ir Bergāmo "Atalanta", savukārt "Cagliari" ar 30 punktiem 20 mačos noslēdz vadošo sešinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi