Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Flames spēlētājs Džiordano saņēmis Mesjē vārdā nosaukto līdera balvu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kalgari Flames aizsargs Marks Džiordano apbalvots ar Marka Mesjē vārdā nosaukto balvu, ko hokejistiem piešķir par demonstrētajām līdera īpašībām un sociālo darbu ārpus hokeja laukuma, vēsta NHL.

Džiordano šo balvu ieguvis pirmo reizi karjerā.

"Man un manai ģimenei tas ir patiess gods," pēc iegūtās balvas teica aizsargs. "Mans vārds būs uz Mesjē balvas, kuru savulaik ieguva arī mans bijušais komandas biedrs Džaroms Iginla. No viņa esmu mācījies ļoti daudz, īpaši ārpus ledus laukuma. Tas, kā viņš izturējās pret cilvēkiem, bija apbrīnojami."

2014.gadā Džiordano apvienoja spēkus ar Kalgari pilsētas izglītības valdi un izveidoja projektu "Džiordano komanda", kura mērķis bija sniegt palīdzību piecām Kalgari pilsētas apkārtnē esošajām skolām. Projektā lielākā uzmanība tiek vērsta uz fiziskajām aktivitātēm un izglītību.

Līdz šim projekts jau piesaistījis 400 000 ASV dolāru (337 000 eiro), tādējādi palīdzot 2900 studentiem un skolēniem. Tāpat Džiordano iesaistījies vēl citos projektos.

"Man jāpateicas komandas vadībai, kas ir patiesi līderi un iemācījuši man, kā dot atpakaļ apkārtējai kopienai," piebilda Džiordano. "Vadība ir rādījusi labu piemēru gan man, gan pārējai komandai."

Mesjē balvas nominācijā Džiordano pērn bija starp finālistiem, taču piekāpās Veinam Simondam. 

Šosezon Džiordano laukumā devās 60 regulārā čempionāta spēlēs, tajās iekrājot piecus vārtus un 26 rezultatīvas piespēles. Kalgari komanda iekļuva arī izslēgšanas spēlēs, taču pirmajā kārtā sešos mačos atzina Dalasas "Stars" pārākumu.

NHL balvu pasniegšanas ceremonija iepriekš bija plānota 18.jūnijā Lasvegasā, tomēr Covid-19 straujās izplatības dēļ, 25.martā svinīgo pasākumu pārcēla uz vēl nezināmu laiku.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi