Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kurbads uzvar Olimp un pārņem vadību OHL čempionātā; Mogo ielaužas trijniekā

Latvijas vicečempione hokejā Kurbads sestdien Optibet hokeja līgas (OHL) spēlē uzveica savu sīvāko konkurenti Olimp, kamēr čempione Mogo ielauzās labāko trijniekā.

"Kurbads" mājās ar 3:1 (0:1, 2:0, 1:0) uzvarēja šīs sezonas OHL jaunpienācējus "Olimp".

Minūti līdz pirmā perioda beigām skaitlisko vairākumu realizēja Maksims Širokovs, bet vēlāk izrādījās, ka tie arī bija vienīgie "Olimp" vārti šajā duelī. Otrajā periodā mājinieku rindās izcēlās Ričards Birziņš un Sandis Zolmanis, savukārt trešos vārtus guva Kirils Tambijevs, kurš bija precīzs trešās trešdaļas sestajā minūtē.

Citā spēlē "Mogo" viesos ar 7:2 (2:0, 2:0, 3:2) uzvarēja "Prizma"/IHS.

Čempionvienībā divus vārtus un tikpat rezultatīvas piespēles atdeva Gatis Gricinskis, kamēr Miks Lipsbergs izcēlās ar 1+3. Kārlim Ozoliņam vārti un divas piespēles, bet par piespēli mazāk iekrāja Juris Ziemiņš. "Prizma"/IHS komandā vārtus guva Patriks Trasūns un Armands Bērziņš, kurš arī rezultatīvi piespēlēja.

"Mogo" šī bija pēdējā spēle regulārajā sezonā, bet ņemot vērā, ka neizdevās būt starp divām vadošajām komandām, izslēgšanas spēles būs jāsāk no pirmās kārtas jeb ceturtdaļfināla.

Visbeidzot Daugavpils "Dinaburga" viesos ar 7:1 (0:1, 4:0, 3:0) sagrāva Hokeja skolu "Rīga", svinot panākumu savā sezonas pēdējā duelī.

Kirils Jeļagins guva divus vārtus un rezultatīvi piespēlēja, Renātam Vabiševičam 1+2, kamēr pa diviem rezultativitātes punktiem iekrāja Emīls Mežnieks-Zahars (0+2), Edijs Grigorjevs (2+0) un Timofejs Filipovs (0+2). Vienīgos rīdzinieku vārtus iemeta Kristers Brauns.

Viena spēle šīs sezonas regulārajā čempionātā vēl jāaizvada "Kurbads", "Liepājai", "Zemgale"/LLU un "prizmiešiem". Divi mači vēl priekšā "Olimp" un "Rīgai", bet sezonas jau noslēgusies "Mogo" un "Dinaburga".

OHL čempionātā "Kurbads" ar 54 punktiem 34 mačos ir pirmā, par diviem punktiem mazāk ir "Olimp", kas aizvadījusi par spēli mazāk, "Mogo" seko ar 52 punktiem, bet pirmo četrinieku ar 48 punktiem 34 dueļos noslēdz "Liepāja". Piektā ar 36 punktiem 34 spēlēs ir "Zemgale"/LLU, "Dinaburga" 35 spēlēs iekrāja 23 punktus, kamēr "Prizma"/IHS un Hokeja skola "Rīga" nopelnījušas attiecīgi 16 un 12 punktus.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā. 

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

 

Top komentāri

Latvju puika
L
Kāds tūplī oļimp kiriļicā ? Okupanti sāk zaudēt bailes ?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi