Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Penguins pārtrauc Islanders desmit uzvaru sēriju

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas Penguins komanda ceturtdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

Penguins viesos ar 4:3 (0:1, 0:2, 3:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Ņujorkas Islanders, pārtraucot pretinieku desmit uzvaru sēriju.

Pirmajā periodā mājiniekiem vārtus guva Keisijs Čižiks, bet otrajā trešdaļā izcēlās Kels Klaterbaks un Edams Pelehs. Trešajos vārtos pēc Peleha metiena no zilās līnijas ripa trāpīja pa Bļugera nūju un ielidoja tīklā.

Trešā perioda pirmajā pusē Penguins atspēlējās un izlīdzināja rezultātu - precīzi meta Džereds Makens, Braiens Rasts un Jevgēņijs Malkins. Spēle turpinājās pagarinājumā, kura ceturtajā minūtē Rasts apslidoja vārtus un iebakstīja ripu mērķī, izraudams viesiem uzvaru.

Makens bez gūtiem vārtiem iekrāja arī divas rezultatīvas piespēles, bet Rasts pie punktiem tika piektajā mačā pēc kārtas.

"Šīs uzvaras noteikti veido mūsu raksturu un vairo mūsu maiņas pārliecību," pēc mača teica Rasts.

Bļugers šajā mačā uz ledus bija 12 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, pārtvēra vienu piespēli, uzvarēja divos no pieciem iemetieniem un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Viņš šajā sezonā 16 spēlēs guvis divus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un iekrājis negatīvu lietderību -3.

Citā mačā rezervē palika vārtsargs Matīss Kivlenieks, kura pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets viesos ar 3:2 (1:1, 1:1, 1:0) pārspēja Arizonas Coyotes, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Kivlenieks, visticamāk, visu izbraukumu aizvadīs aiz Jonasa Korpisalo muguras. Elvja Merzļikina konkurents par vietu Blue Jackets vārtos Korpisalo šajā mačā atvairīja 30 no 32 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles trešo spožāko zvaigzni.

Tikmēr savainojumu dziedējošā uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Otavas Senators mājās ar  3:2 (0:0, 1:1, 1:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja Losandželosas Kings. Balcers šonedēļ atgriezies uz ledus, taču treniņi pagaidām ir vēl bez kontakta.

Visas latviešu pārstāvētās komandas spēlē Austrumu konferencē. Zemgus Girgensons ar Bufalo Sabres iekrājuši 20 punktus 15 spēlēs, kas dod piekto vietu, Pitsburgas Penguins ar 19 punktiem 16 mačos ir septītā, Kolumbusas "Blue Jackets" ar 15 punktiem 16 cīņās ir 12., bet Otavas Senators ar 11 punktiem 15 dueļos atrodama priekšpēdējā pozīcijā starp 16 komandām.

Sabres šovakar Stokholmā tiksies ar Tampabejas Lightning, bet sestdien Penguins mājās uzņems Čikāgas Blackhawks, Senators savā laukumā cīnīsies ar Karolīnas Hurricanes, bet Blue Jackets viesosies pie Kolorādo Avalanche.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi