Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Aptauja: Iedzīvotāji Latvijas izlasei PČ hokeja prognozē astoto vietu

Latvijas iedzīvotāji valsts izlasei pasaules hokeja čempionātā prognozē astoto vietu, liecina mobilo sakaru pakalpojumu sniedzēja Bite Latvija un čempionāta organizatoru SIA Hokeja Akadēmija veiktā aptauja.

Tostarp aptaujā 52% iedzīvotāju prognozē, ka Latvijas valstsvienība šajā čempionātā iegūs vietu otrajā pieciniekā un proporcionāli lielākā daļa norādījuši, ka tā būs astotā vieta. Tikmēr katrs ceturtais domā, ka komanda iekļūs pirmajā pieciniekā, tostarp 2% respondentu prognozējuši  ka Latvijas izlase iegūs pirmo vietu.

Tie, kuri plāno skatīties čempionāta spēles, atzinuši, ka viņus visvairāk interesē Latvijas, Krievijas un Kanādas hokeja izlašu spēles. Nākamās, kuras fanus interesē visvairāk, ir Zviedrijas, Somijas un ASV komandu spēles. Vairākums fanu plāno skatīties arī čempionāta pusfinālus (59%) un finālu (62%).

Taujāti par čempionāta spēļu skatīšanās veidu, 92% norādījuši, ka plāno to darīt mājās, televizorā. Tikmēr 23% apgalvojuši, ka skatīsies spēles, izmantojot mobilās ierīces, piemēram, viedtelefonu vai planšetdatoru, atrodoties mājās vai ārpus mājas. Teju katrs desmitais norādījis, ja būs iespēja, labprāt skatītos turnīra spēles klātienē.

Iedzīvotāji aptaujā atklājuši arī, kurus Latvijas hokejistus viņi atbalsta visvairāk, tostarp vislielāko atbalstu ieguvis vārtsargs Elvis Merzļikins un uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kuriem seko uzbrucēji Lauris Dārziņš, Rūdolfs Balcers, kā arī Teodors Bļugers un Miks Indrašis.

Aptauja veikta 2021.gada maijā, sadarbojoties ar aģentūru Dentsu Aegis Network Latvija. Aptaujā piedalījās vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Jau ziņots, ka 2021.gada pasaules čempionāts Rīgā notiek no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Daugaviņš: Kluba sezonas beigas bija vilšanās

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Kaspars Daugaviņš pirmdien sarunā ar žurnālistiem sacīja, ka sezonas izskaņa klubā bija liela vilšanās, jo neizdevās izcīnīt čempionu titulu.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi