Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 21. jūnijs
Monvīds, Egita, Emīls

Balinska pārstāvētā Panthers un Oilers sāks Stenlija kausa finālsēriju

Latviešu aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers" komanda un Edmontonas "Oilers" vienība sestdien aizvadīs pirmo maču Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērijā.

Mačs Sanraizā sāksies plkst.3 svētdienā pēc Latvijas laika. Spēles tiešraidē var vērot platformā "Go3" sadaļā "Extra Sports".

10.jūnijā abas komandas vēlreiz spēkosies Sanraizā, bet 13. un 15.jūnijā būs mači Edmontonā. Ja sērijā līdz četrām uzvarām būs nepieciešams vairāk spēļu, tās norisināsies attiecīgi 18.jūnijā Sanraizā, 21.jūnijā Edmontonā un 24.jūnijā Sanraizā. Visu spēļu sākums plkst.3 pēc Latvijas laika.

NHL debitants Balinskis Stenlija kausā nav spēlējis un vismaz pagaidām nav plānota viņa došanās laukumā arī finālsērijas pirmajā mačā. "Panthers" visas 17 šī gada Stenlija kausa spēles aizvadījusi ar sešiem aizsargiem, neveicot izmaiņas sastāvā.

"Panthers" komanda līdz šim divreiz spēlējusi NHL finālos un abos zaudējusi, kā 1996.gadā Kolorādo "Avalanche", tā pērn Vegasas "Golden Knights". Šajos gados par Stenlija kausa ieguvējiem kļuva Sandis Ozoliņš un Teodors Bļugers, kuri vienīgie no latviešiem cēluši virs galvas hokeja prestižāko trofeju.

Pieckārtējā Stenlija kausa ieguvēja "Oilers" finālu sasniegusi astoto reizi vēsturē un pirmo reizi kopš 2006.gada. Edmontonieši piecreiz Stenlija kausā uzvarēja no 1984. līdz 1990.gadam, pirmos četrus titulus izcīnot ar Veinu Grecki sastāvā.

"Panthers" pamatturnīrā ieņēma trešo vietu Austrumu konferencē un ceļā uz finālu pārspēja Tampabejas "Lightning" (4-1), Bostonas "Bruins" (4-2) un regulārā turnīra uzvarētāju Ņujorkas "Rangers" (4-2). "Oilers" sezonu sāka ar neveiksmju joslu, 12 mačos tiekot tikai pie divām uzvarām, taču pēc tam sākās augšupeja un edmontonieši aizcīnījās līdz piektajai vietai Rietumos, "play-off" pārspējot Losandželosas "Kings" (4-1), Artūra Šilova un Bļugera pārstāvēto Vankūveras "Canucks" (4-3) un Dalasas "Stars" (4-2).

Šajā Stenlija kausa izcīņā "Panthers" rindās rezultatīvākais bijis Metjū Tkečaks, kurš 17 cīņās guvis piecus vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles. Kā bijušajam Kalgari "Flames" hokejistam viņam spēkošanās ar Edmontonas komandu ir īpaši principiāla. Pa 17 punktiem sakrājuši Kārters Verhēge (9+8) un Aleksanders Barkovs (6+11).

"Oilers" komandā Konors Makdeivids guvis piecus vārtus un atdevis 26 rezultatīvas piespēles, Leonam Draizaitlam ir 10 precīzi metieni un 18 piespēles, bet visvairāk pretiniekus - 14 reizes - pārspējis Zeks Haimans. Ražīgi spēlējis arī aizsargs Evans Bušārs (6+21).

Sergejs Bobrovskis "Panthers" vārtos 13 no 17 spēlēm ir ielaidis divus un mazāk vārtus, vidēji mačā kapitulējot 2,2 reizes un atvairot 90,8% metienu. "Oilers" vārtsargs Stjuarts Skiners piedalījies 16 mačos, vidēji ielaidis 2,5 ripas un neitralizējis 89,7% metienu. 

Iepriekšējā sezonā Stenlija kausa finālā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi