Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Beržerona vārti otrajā papildlaikā ļauj Bruins sākt Stenlija kausa izcīņu ar uzvaru pār Hurricanes

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Patrisa Beržerona vārti mača otrajā papildlaikā ļāva trešdien Bostonas Bruins sākt Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu ar uzvaru pār Hurricanes, kamēr pārējos četros mačos uzvarētājs tika noskaidrots jau pēc 60 minūtēm.

Beržerons trešdien guva vārtus otrā papildlaika 73.sekundē, nodrošinot Bostonas Bruins uzvaru no otrdienas atliktajā Stenlija kausa spēlē pār Karolīnas Hurricanes ar 4:3 (1:1, 1:1, 1:1, 1:0).

Jau ziņots, ka latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets otrdien ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) zaudējumu piektajā pagarinājumā sāka Stenlija kausa izcīņu, kamēr viņu komandasbiedrs Jonass Korpisalo ar atvairītiem 85 metieniem laboja NHL rekordu.

Ieilgušās spēles dēļ nenotika turpat Toronto paredzētā Bruins un Hurricanes spēkošanās, cīņu pārceļot uz trešdienu.

Bruins atradās NHL vadībā gūtajās uzvarās un punktos, kad Covid-19 pandēmija 12.martā pārtrauca sezonu.

Bostonas vienība pēc sezonas atsākšanas trīs izsēšanas spēlēs pie uzvarām tikusi nebija un tika izsēta tikai ar ceturto numuru.

Arī otrdien bostonieši pie uzvaras netika, jo bija spiesti vērot ceturto garāko spēli NHL vēsturē starp Tampabejas un Kolumbusas komandām. Kad arī pašiem nācās spēlēt pagarinājumu, "Bruins" puiši sapņoja, ka viņu spēle beigsies ātrāk.

"Mēs runājām, ka mēģināsim spēli beigt ātrāk par piekto pagarinājumu, tāpēc esam ļoti priecīgi, ka tas izdevās," sacīja Beržerons pēc uzvaras.

"Daudz labu lietu bija mūsu komandā. Mēs uzlabojam sniegumu ar katru spēli. Mums ir jāturpina darīt mazās lietas, kas palīdz uzvarēt," piebilda uzvaras vārtu autors.

Davids Pastrņāks, Čārlijs Koils un Davids Krejči guva vārtus Bruins labā, kuriem 25 metienus pa vārtiem atvairīja Tūka Rasks.

Hurricanes treneris Rods Brindamūrs pēc spēles izteicās par savu neveiksmīga atkārtojuma pieprasījumu, uzskatot, ka Koila otrā perioda vārtu guvums bijis pēc piespēles ar roku.

Līga lēma, ka Karolīnas vienības vārtsargs Petrs Mrazeks kontrolēja ripu par spīti piespēlei, bet Brindamūrs ir pārliecināts par savu taisnību.

"Līgas lēmums, manuprāt, ir joks," treneris komentēja laikrakstam "News & Observer", par to izpelnoties no līgas naudas sodu 25 000 ASV dolāru (21 133 eiro) vērtībā.

Hurricanes labā vārtus guva Džoels Edmundsons, Broks Makgins un Haidns Flerī, kuriem iespēja izlīdzināt rezultātu sērijā būs ceturtdien.

Citā Austrumu konferences spēlē Filadelfijas Flyers pārspēja Monreālas Canadiens ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0).

Vārtus uzvarētājiem guva Jakubs Vorāčeks un Džoels Ferebī, Flyers vārtos Kārteram Hārtam atvairot 27 pretinieku metienus.

Ņujorkas "Islanders" pēc diviem Timotija Ošī gūtajiem vārtiem Vašingtonas "Capitals" labā pirmajā periodā atbildēja ar četriem bezatbildes vārtiem, trīs no tiem gūstot trešajā periodā un uzvarot Vašingtonas "Capitals" ar 4:2 (0:0, 1:2, 3:0).

Edmontonā Kolorādo Avalanche trešajā periodā guva trīs vārtus minūtes un 23 sekunžu laikā un pārspēja Arizonas Coyotes ar 3:0 (0:0, 0:0, 3:0).

Miko Rantanens, Džozefs Komfers un Nazems Kadri guva vārtus, bet Filips Grūbauers vārtos tika galā ar visiem 14 pretinieku metieniem.

Savukārt čempione Sentluisas Blues bija spiesta pirmajā mačā piekāpties Vankūveras Canucks ar 2:5 (1:1, 1:1, 0:3), spēli zaudējot pēdējā trešdaļā.

Pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja četri uzvarētāju hokejisti, Bo Horvatam izceļoties ar diviem gūtajiem vārtiem.

Nākamā spēle Kolumbusas Blue Jackets Toronto pret Tampabejas Lightning notiks ceturtdien.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi