Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Bļugeram pārtrūkst rezultativitātes sērija, Penguins komandai izcīnot uzvaru

Latvijas uzbrucējam Teodoram Bļugeram pirmdien pārtrūka četru maču rezultativitātes sērija Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kamēr viņa pārstāvētā Pitsburgas Penguins komanda svinēja uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:1 (2:1, 1:0, 1:0) bija pārāka pār Bostonas "Bruins", izcīnot sesto uzvaru pēc kārtas.

Viesus septītajā minūtē vairākumā vadībā izvirzīja Metjū Grizliks, bet līdz pirmā perioda beigām Evans Rodrigess un Sidnijs Krosbijs panāca 2:1 pitsburgiešu labā. Otrās trešdaļas 12.minūtē Jevgeņijs Malkins vairākumā palielināja mājinieku pārsvaru, bet 16 sekundes pirms pamatlaika beigām Džeiks Gencels pielika punktu "Penguins" uzvaru.

Ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Krosbijs, bet vārtsargs Tristens Džerijs atvairīja 42 metienus.

Malkins pirmdien kļuva par trešo Krievijas hokejistu, kurš NHL sasniedzis 1100 punktu robežu. Iepriekš to iespēja Aleksandrs Ovečkins un Sergejs Fjodorovs.

Bļugers uz ledus pavadīja 14 minūtes un 39 sekundes, no tām astoņas sekundes vairākumā un divas minūtes un 25 sekundes mazākumā. Latvijas hokejists vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja sešos no 13 iemetieniem, tika pie divām soda minūtēm un dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viņš šajā sezonā 28 spēlēs guvis četrus vārtus, 11 reizes rezultatīvi piespēlējis un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8. Bļugers ir "Penguins" septītais rezultatīvākais spēlētājs.

"Penguins" ar 37 punktiem 28 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu divīzijā, kamēr "Bruins" ar 32 punktiem 26 mačos ir ceturtā. Otrdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet pēc tam "Penguins" būs trīs spēles pret Ņūdžersijas "Devils", pirmās divas no tām notiks mājās.

Tikmēr pēc divu maču izlaišanas laukumā atgriezās uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Sanhosē "Sharks" viesos ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) atzina Vegasas "Golden Knights" pārākumu.

Devītajā minūtē 1:0 mājiniekiem panāca Maks Pakjoreti, kurš realizēja vairākumu, bet trešā perioda otrās minūtes sākumā Marks Stouns nostiprināja "Golden Knights" vadību. Viesiem "goda vārtus" nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām guva Timo Maiers.

Balcers atgriešanās spēlē laukumā pabija 13 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, izdarīja divus spēka paņēmienus, zaudēja savā vienīgajā iemetienā un maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Balcers šosezon 14 spēlēs guvis divus vārtus un piecreiz rezultatīvi piespēlējis, iekrājot negatīvu lietderību -3.

"Sharks" 26 spēlēs guvusi 25 punktus un ir septītā starp astoņām Rietumu divīzijas komandām, kamēr "Golden Knights" ar 39 punktiem 26 cīņās ir šīs grupas līdere. Trešdien turpat Lasvegasā abas komandas aizvadīs vēl vienu maču, bet turpinājumā "Sharks" būs četru mājas spēļu sērija.

Savukārt kārtējo zaudējumu piedzīvoja bez savainotā Zemgus Girgensona spēlējošā Bufalo "Sabres", kas mājās ar 0:6 (0:1, 0:3, 0:2) kapitulēja Vašingtonas "Capitals", pretiniekiem uzvarot sesto spēli pēc kārtas.

"Sabres" hokejisti piedzīvojuši 11 zaudējumus pēc kārtas un aizvada trešo neveiksmīgāko nogriezni kluba vēsturē, turklāt traumu guvis komandas kapteinis Džeks Aikels. Bufalo vienība pirmdien piedzīvoja savu sesto "sauso" zaudējumu sezonā, otro maču pēc kārtas nespējot atslēgt pretinieku vārtus.

"Capitals" rindās ar gūtiem vārtiem izcēlās Aleksandrs Ovečkins, Jevgeņijs Kuzņecovs, Niklass Bekstrēms, Rihards Pāniks, Daniels Sprongs un Gārnets Hetevejs. Vārtsargs Viteks Vanēčeks atvairīja visas 23 mājinieku mestās ripas.

Ovečkins pirmdien guva savus karjerā 717.vārtus, NHL labāko "bombardieru" sarakstā panākot sestajā pozīcijā esošo Filu Espozito. Ovečkins to paveica karjeras 1176.spēlē, bet Espozito tam bija nepieciešami 1282 mači.

Nākamie tuvākie mērķi ir Marsels Djonne un Brets Hals, kuri karjeras laikā guva attiecīgi 731 un 741 vārtus. Trešajā vietā ar 766 vārtiem ir Jaromīrs Jāgrs, otro vietu ar 801 precīzu metienu ieņem Gordijs Havs, bet visu laiku labākais vārtu guvējs ar 894 ripām ir Veins Greckis.

Ovečkins karjeras laikā iekrājis 1299 punktus un ar nākamo kļūs par NHL vēsturē 35.hokejistu, kurš sasniedzis 1300 punktu robežu. Tikpat punktu savulaik iekrāja Džeroms Iginla.

Bufalo vienība ar 16 punktiem 27 spēlēs ir pēdējā starp astoņām Austrumu divīzijas komandām, kamēr Vašingtonas klubs ar 40 punktiem 28 dueļos atrodas otrajā pozīcijā.

"Sabres" šosezon uzvarējusi tikai sešās spēlēs un, visticamāk, arī šogad paliks bez spēlēšanas Stenlija kausā. Desmit gadi pēc kārtas bez "play-off" būs atkārtots negatīvs rekords NHL.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi