Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Čempione Mogo uzvar Olimp un pietuvojas vadošajam trijniekam

Latvijas čempione hokejā Mogo trešdien Optibet hokeja līgas (OHL) spēlē uzvarēja šīs sezonas debitanti Olimp, kā rezultātā izdevies pietuvoties vadošajam trijniekam.

"Mogo" mājās ar 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) uzvarēja spēcīgo "Olimp".

Spēles rezultāts tika atklāts vien 17.minūtē, kad izcēlās Kārlis Ozoliņš, vadībā izvirzot mājiniekus. Otrā perioda ceturtajā minūtē rezultātu dubultoja Deivids Sarkanis, kurš šo sezonu iesāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo". Divas minūtes līdz perioda beigām Krišs Lipsbergs panāca jau drošo 3:0, bet, nesagaidījis trešdaļas noslēgumu, Nikolajs Jeļisejevs iemeta pirmos "Olimp" vārtus.

Noslēdzošajās 20 minūtēs neviena no komandām neizcēlās, "Mogo" izcīnot jau piekto panākumu pēdējās sešās cīņās.

Citā mačā "Kurbads" savā laukumā ar 9:3 (3:0, 3:1, 3:2) sagrāva "Prizma"/IHS.

Ar "hat-trick" uzvarētāju rindās izcēlās Toms Hartmanis, savukārt Lauris Bajaruns atzīmējās ar vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Vārtus un divas piespēles nopelnīja Sandis Zolmanis, bet ar 1+1 izcēlās Lauris Rancevs un Edgars Brancis. Viesu komandā vārtus guva Pāvels Galsons, Sandis Grīnbergs un Kristaps Liepa.

Tikmēr "Liepāja" mājās ar 7:1 (1:0, 3:0, 3:1) uzvarēja Daugavpils "Dinaburga".

Kurzemnieku vienībā vārtus un trīs rezultatīvas piespēles iekrāja Bruno Zabis un Māris Diļevka, divi "goli" Martinam Lavrovam, bet 1+1 nopelnīja Marks Kaļeiņikovs un Mārtiņš Freimanis. Vēl divas rezultatīvas piespēles atdeva Romāns Nedkļudovs. Daugavpils kluba vienīgos vārtus trešā perioda pirmajā minūtē iemeta Imants Leščovs.

OHL čempionātā ar 48 punktiem 31 spēlē pirmo vietu ieņem "Kurbads", tālāk ar 46 punktiem 29 mačos seko "Olimp", bet tikpat punktus 32 cīņās iekrājusi arī "Liepāja". Ceturtā ar 43 punktiem 31 mačā ir "Mogo", tālāk ar 32 punktiem 31 duelī seko "Zemgale"/LLU, "Dinaburga" 32 spēlēs tikusi pie 21 punkta, kamēr "Prizma"/IHS ar 15 punktiem ir pirmspēdējā, septītajā vietā. 12 punkti 29 mačos ir Hokeja skolai "Rīga".

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi