Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

FOTO: Fani izvēlējušies 2021. gada PČ hokejā simpātiskākos talismanus

Gandrīz mēnesi pasaules hokeja čempionāta oficiālajā tirdzniecības centrā Domina Shopping norisinājās 2021. gada sacensību talismana skiču izstāde. Kopumā izstādē bija redzami 20 labākie darbi, kurus atlasījusi 2021. gada Pasaules čempionāta hokejā Latvijas orgkomiteja.

Ikvienam t/c Domina Shopping apmeklētājam no 14. janvāra līdz 5. februārim bija unikāla iespēja izvēlēties savu talismana favorītu, atdodot par to balsi. Ar pārliecinošu balsu vairākumu par hokeja fanu simpātiju kļuva Jāņa Burmeistara talismana skice, kurā bija atainots Ezis. J.Burmeistars un viens nejauši izvēlēts balsojuma dalībnieks katrs dāvanā saņems oriģinālo Latvijas hokeja izlases spēļu kreklu un Domina Shopping dāvanu karti.

“Ezītis, manuprāt, saistās ar centību, unikalitāti un degsmi,” savu skices zīmējumu komentēja Burmeistars. “Eža izskats ir maldinošs, jo no ārienes viņš šķiet maziņš un ievainojams, bet iekšienē viņš ir spēcīgs, grūti uzveicams un ar lielām spējām pašaizsargāties. Šīs asociācijas, manuprāt, ļoti labi saiet kopā arī ar nozīmīgākajām hokeja spēlēm.”

“Balsošanā par savu favorīttalismanu piedalījās vairāk nekā 4000 hokeja līdzjutēju – gan pieaugušie, gan bērni. Tas apliecina, ka mūsu apmeklētāji nudien ir ar ļoti sportisku un azartisku garu, kas ir ļoti iepriecinoši un iedvesmo Dominu vēl vairāk pievērsties sportisku aktivitāšu rīkošanai. Turēsim īkšķus, lai ezītis uzvarētu arī lielajā žūrijas balsojumā!” saka Dina Bunce, t/c Domina Shopping direktore.

Savukārt starp Baltkrievijas līdzjutējiem vislielāko simpātiju iemantoja talismana skice, kurā attēlota maijvabole. Šim kukainim piešķirts vārds “Maijs”.  

Gala lēmums par to, kura autora talismans kļūs par 2020. gada Pasaules čempionāta hokejā oficiālo simbolu, tiks izziņots 24. februārī, balstoties uz žūrijas locekļu balsojumu. Katrs tēls, kas iekļūs finālā, tiks vērtēts pēc pieciem dažādiem kritērijiem piecu baļļu skalā, piedaloties gan Latvijas, gan Baltkrievijas pārstāvjiem. Par uzvarētāju kļūs tas talismans, kas saņems vidēji augstāko kopvērtējumu no abām valstīm.

Atgādinām, ka 2019. gada 18. septembrī Latvijas un Baltkrievijas Hokeja federācijas izsludināja atklātu ideju konkursu 2021. gada Pasaules čempionāta hokejā talismana izveidei. Latvijas un Baltkrievijas orgkomitejas kopumā saņēma vairāk nekā simts iesūtītus pieteikumus. Iesniegtos darbus vērtēja ne tikai Latvijas un Baltkrievijas Hokeja federāciju pārstāvji, bet arī sporta zvaigznes un sabiedrībā zināmi cilvēki. Janvāra sākumā abu valstu orgkomitejas atlasīja 30 labākos darbus.

85. Pasaules čempionāts hokejā notiks 2021. gadā no 7. līdz 23. maijam un tas tiks aizvadīts divās valstīs – Latvijas galvaspilsētā Rīgā (Arēnā Rīgā) un Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā (Minsk-Arena). Sešpadsmit A divīzijas komandas cīnīsies par Pasaules čempiona titulu. Plānots, ka Rīgā tiks aizvadītas apakšgrupu spēles un ceturtdaļfināli, bet Minskā apakšgrupu mači, ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

Rīga jau vienu reizi ir bijusi mājvieta Pasaules čempionātam hokeja A divīzijai – tas notika 2006. gadā no 5. līdz 21. maijam divās hallēs (Arēnā Rīga un Skonto hallē). Toreiz Latvijas izlase ieguva 10. vietu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi