Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

FOTO: Masaļskis, Vītoliņš, Rēdlihi un Dukuri dodas uz ledus labdarības zvaigžņu spēlē

Sestdien, 26. augustā, Jēkabpilī ar vērienu tika aizvadīts festivāls Roks & hokejs 2023 – Sporta hallē sīvās cīņās Gunāra Meijera ceļojošo kausu izcīnīja HK Jēkabpils, pie pilnām tribīnēm ovāciju pavadīta noritēja labdarības zvaigžņu spēle, bet diena noslēdzās stadionā ar košu un skaļu rokkoncertu. Ziedojumos L. Rusiņa nogalinātās sievietes bērniem tika savākti 3301,80 eiro.

Pasākums sākās ar hokeja turnīru Gunāra Meijera piemiņai. Viņš bija ne tikai dziedātājs un dziesmu sacerētājs, bet arī kvēls un aizrautīgs hokeja līdzjutējs. Ledus laukumā par uzvarām cīnījās četras komandas – HK „Sēļi”, HK „Jēkabpils”, HK „Madona” un HK „Huligan”.

Pamatturnīrā visas komandas izspēlēja vienu apli, cīnoties par ceļazīmi uz finālu. Līdzjutēju iecienītie „Sēļi” līdz finālmačam tika, pamatturnīrā izcīnot uzvaras visās trīs spēlēs – „bullīšos” ar 3:2 pieveica spēcīgi bruņojušos „huligānus”, ar 3:2 izcīnīja uzvaru pār madoniešiem un ar 3:1 apspēlēja „Jēkabpils” hokejistus. Savukārt otra fināliste – „Jēkabpils” komanda guva uzvaras divās no trim pamatturnīra spēlēm – 7:0 pret „Madona”, 1:0 pret  „Huligan” un 1:3 pret „Sēļi”. „Huligan” un „Madona” mačs noslēdzās ar 4:0 „huligānu” labā.

Izšķirošā cīņa par G. Meijera kausu izvērtās aizraujoša – sākumā „Jēkabpils” izvirzījās vadībā ar diviem punktiem (2:0), bet „Sēļi” tik vienkārši nepadevās un rezultātu izlīdzināja (2:2). Tomēr veiksmīgāka spēles galotne padevās „Jēkabpils” hokejistiem, un viņi ar rezultātu 3:2 izcīnīja tiesības celt virs galvas pirmo Gunāra Meijera piemiņas turnīra hokeja kausu.

Par labākajiem hokejistiem savās komandās tika atzīti: Raivo Stradiņš („Madona”), Deivids Sarkanis („Huligan”), Guntis Džeriņš („Jēkabpils”) un Sandis Mežaraups („Sēļi”), savukārt par finālturnīra vērtīgākajiem hokejistiem tika nosaukti: Oskars Ancītis („Sēļi) un Jānis Auziņš („Jēkabpils” vārtsargs).

Paldies hokeja spēļu tiesnešiem – Kasparam Kārkliniekam un Edgaram Pedānam.

Pēc tam, kad bija noskaidroti G. Meijera kausa ieguvēji, plkst. 17.00 ledus laukumā, „Baltu Lūšu” mazo hokejistu pavadītas, devās divas zvaigžņotas komandas – „Baltie” un „Zaļie”, lai demonstrētu aizraujošu un izklaidējošu hokeja cīņu.

Zaļo kreklu komandas rindās cīnījās #2 Rodrigo Laviņš, #3 Martins Dukurs, #8 Guntis Galviņš, #9 Jānis Jubalts, #10 Lauris Dārziņš, #19 Miķelis Rēdlihs, #21 Aigars Grāvers, #21 Armands Bērziņš, #22 Oļegs Sorokins, #24 Ivars Vasaraudzis, #74 Raivis Ragainis un #77 Miks Komuls. Vārtus sargāja #35 Toms Tomovics.

Baltajos kreklos spēlēja #6 Ēriks Ševčenko, #8 Jānis Apeinis, #9 Tomass Dukurs, #14 Jēkabs Rēdlihs, #15 Sandis Mežaraups, #17 Aleksandrs Ņiživijs, #20 Harijs Vītoliņš, #26 Normunds Vībāns, #59 Oskars Ancītis, #81 Kalvis Dobkevičs, #87 Gints Meija un #99 Guntis Džeriņš. Vārtos – #31 Edgars Masaļskis.

Spēles pamatlaiks noslēdzās ar rezultātu 8:7 „Baltās” komandas labā, kuras sastāvā vārtus guva J. Apeinis (pēc A. Ņiživija un G. Meijas piespēlēm), A. Ņiživijs (G. Meija), A. Ņiživijs (G. Meija, H. Vītoliņš), O. Ancītis (J. Apeinis, N. Vībāns), J. Rēdlihs (K. Dobkevičs, A. Ņiživijs), J. Apeinis (G. Meija, G, Džeriņš), Guntis Džeriņš (G. Meija) un T. Dukurs (A. Ņiživijs).

Zaļo kreklu valkātāju vidū ar punktiem izcēlās A. Bērziņš (M. Komuls), M. Rēdlihs (G. Galviņš), M. Dukurs (M. Komuls, O. Sorokins), M. Rēdlihs (O. Sorokins), L. Dārziņš (G. Galviņš), O. Sorokins (R. Laviņš, L. Dārziņš) un M. Rēdlihs (L. Dārziņš).

Pēcspēles metienos L. Dārziņš „Zaļas” vienības labā guva punktu un izlīdzināja rezultātu, tāpēc tika nolemts uzvarētāju noskaidrot, spēlējot „trīs pret trīs” līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem. Uzvaras punktu šai zvaigžņotajai labdarības spēlei pielika A. Ņiživijs, kurš pēc Ē. Ševčenko piespēles raidīja ripu T. Tomovica sargātajos vārtos (9:8 „Baltās” komandas labā).

Pēc spēles vēl gandrīz stundu ledus arēnā līdzjutēji fotografējās ar saviem favorītiem un izmantoja iespēju saņemt autogrāfus.

Jēkabpils Sporta hallē visas dienas garumā ikvienam interesentam bija iespēja nofotografēties ar Pasaules čempionāta bronzas kausu, bet turpat blakus, Jēkabpils stadiona teritorijā bērni tika laipni gaidīti izbaudīt piepūšamo atrakciju priekus, bet vakara noslēgumā sanākušos skatītājus uz stadionā uzceltās skatuves priecēja skaļš un košs rokkoncerts. Uzstājās “Jauda” no Līvāniem, “Arhīvs” no Jēkabpils un pasākumu noslēdza grupa “Opus Pro” ar solista Jāņa Drēģera enerģisko dziedājumu.

Paldies dalībniekiem un apmeklētājiem! Paldies organizatoriem un ikvienam, kas pielika roku, lai Jēkabpilī notiktu šie hokeja un roka svētki!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi