Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Gricinskis pēdējā minūtē Mogo komandai izrauj uzvaru pret Liepāju

Latvijas Optibet hokeja virslīgas (OHL) čempionvienība Mogo trešdien tikai pašā spēles galotnē izrāva uzvaru, kā rezultātā iegūti svarīgi punkti un samazināta starpība līdz pirmajam trijniekam.

"Mogo" savā laukumā ar 7:6 (1:3, 3:2, 3:1) uzvarēja "Liepāju".

Spēles otrajā minūtē liepājniekus vadībā izvirzīja Ralfs Grīnbergs, bet Vladimirs Mamonovs četras minūtes vēlāk atgrieza līdzsvaru mačā. Šāds rezultāts nepalika uz ilgu, jo Marks Kaļeiņikovs ar mazāk nekā četru minūšu intervālu divreiz izcēlās skaitliskajā vairākumā, 20 minūtēm noslēdzoties ar 3:1 par labu liepājniekiem.

Pēc astoņām nospēlētām minūtēm otrajā periodā Rūdolfs Maslovskis un Juris Ziemiņš jau bija izlīdzinājuši rezultātu, bet kurzemnieki atkal pārņēma spēles grožus, Martinam Lavrovam un Mārtiņam Freimanim atgriežot +2 (5:3). 40 sekundes pēc Freimaņa "gola" Maslovskis iemeta savus otros vārtus, sadeldējot viesu pārsvaru līdz minimumam. Neizšķirtu trešā perioda ievadā panāca Miks Lipsbergs, bet 43.minūtē Māris Diļevka guva savas komandas sestos vārtus.

Trešā perioda vidū Gatis Gricinskis jau trešo reizi izlīdzināja spēles rezultātu, panākot 6:6, bet vien 36 sekundes līdz finālsvilpei, viņš iemeta vēl vienus vārtus, izraujot "Mogo" uzvaru.

Citā spēlē "Kurbads" mājās ar 9:2 (1:0, 4:0, 4:2) sagrāva "Prizma"/IHS.

Divi vārti un tikpat rezultatīvas piespēles Laurim Rancevam, pa trim rezultatīvām piespēlēm iekrāja Jānis Sprukts un Sandis Zolmanis, bet divi vārtus iemeta Mārcis Zembergs un Jānis Straupe. Viesu rindās ar precīziem metieniem izcēlās Artūrs Apfelbaums un Kārlis Tiltiņš.

Tikmēr "Olimp" viesos ar 2:3 (1:0, 1:2, 0:0, 1:0) papildlaikā zaudēja "Zemgale"/LLU, piedzīvojot tikai otro neveiksmi pēdējās 11 cīņās.

"Olimp" komandā vārtus guva Aleksandrs Jerofejevs un Vladislavs Koniševs, bet uzvarētājiem precīzi meta Aleksejs Popovs, Aleksandrs Pavļenko un Rustams Begovs, kura rēķinā arī uzvaru nesošais metiens.

OHL čempionātā ar 40 punktiem 24 spēlēs pirmo vietu ieņem "Olimp", tālāk ar 36 punktiem 26 mačos seko "Liepāja", bet "Kurbads" ir tikpat punktu, aizvadot 25 dueļus. "Mogo" ir 33 punkti 23 mačos, 29 punkti 26 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet pirmo sešinieku ar 16 punktiem 25 mačos noslēdz Daugavpils "Dinaburga", kurai ar 12 punktiem 24 spēlēs seko "Rīga". Pēdējo pozīciju ar deviņiem punktiem 25 mačos ieņem "Prizma"/IHS.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā. 

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi