Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kariņš Fāzelam atkārtoti apliecina Latvijas gatavību sarīkot 2021. gada PČ hokejā

Trešdien, 11.novembrī, premjers Krišjānis Kariņš videokonferencē tikās ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidentu Renē Fāzelu un Latvijas Hokeja federāciju (LHF), lai pārrunātu 2021. gada pasaules čempionāta (PČ) hokejā statusu. Valdības vadītājs apliecināja valsts gatavību sarīkot PČ. Tikmēr Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis norādīja, ka organizācija turpina gatavoties pasaules čempionātam Rīgā ar vienas apakšgrupas sacensībām.

“Šodien mums ar Latvijas valdību un turnīra organizatoriem bija ļoti pozitīva tikšanās, kuras laikā pārrunājām 2021. gada PČ norisi. Mēs bijām pagodināti par tikšanos ar premjerministru Krišjāni Kariņu un pateicīgi par viņa vērtīgo ieguldījumu, saskaroties ar 2021. gada turnīra organizēšanu,” sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels.

Sarunas laikā Latvijas valdības vadītājs K.Kariņš Fāzelam atkārtoti apliecināja gatavību Rīgā organizēt 2021. gada pasaules meistarsacīkstes hokejā. 

Tikmēr Fāzels uzsvēra,  ka viņa pārstāvētā organizācija darbojas ārpus politikas un dara visu iespējamo, lai PČ nākamgad norisinātos valstīs, par kurām nobalsoja IIHF Kongress, proti, Latvijā un Baltkrievijā. Tomēr Kariņš norādīja, ka spēja nodrošināt drošus apstākļus spēlētājiem, dalībniekiem, medijiem, funkcionāriem un līdzjutējiem ir prioritāte. Šajā jautājuma Fāzels pilnībā piekrita Latvijas premjeram.

IIHF un Latvijas valdība pauda bažas par Covid-19 ietekmi uz šī starptautiskā sporta notikuma organizēšanu. Joprojām aktuālākā problēma ir neziņa, vai PČ spēles nākamgad varēs apmeklēt skatītāji. Sarunas nobeigumā Kariņš uzsvēra, ka Latvijas valdība respektēs IIHF Padomes lēmumu saistībā ar čempionāta norisi.

“Galvenā sarunas tēma bija organizatoru spēja nodrošināt drošu un mierīgu PČ hokejā, jo īpaši šajā grūtajā laikā, kad Eiropa atrodas otrā Covid-19 viļņa vidū,” izteicās Fāzels.

“Šobrīd uz mums negulstas spiediens pieņemt tūlītējus lēmumus saistībā turnīru, mums jāturpina analizēt situācija abās valstīs un jālūkojas, kā tā attīstās.Tas prasa laiku. Nākamajā šī procesa posmā mēs prezentēsim drošības analīzi IIHF Padomei un lemsim par tuvākajiem soļiem, lai nodrošinātu drošu 2021. gada PČ hokejā.”

Pirms nākamās nedēļas IIHF Padomes sēdes Fāzels plāno tikties ar Baltkrievijas vēstnieku Šveicē. 

"Tā bija Latvijas premjera saruna ar IIHF prezidentu Fāzelu, kurā es biju tikai pieaicinātā persona," par dalību tiešsaistes sarunā saka Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Aigars Kalvītis.

Viņš piebilst, ka "mums nekas pēc šodienas nav mainījies - tāpat gatavojamies čempionātam pavasarī Rīgā ar astoņu komandu līdzdalību".

Kalvītis apliecināja, ka lielākās IIHF rūpes nav par politisko situāciju Baltkrievijā, bet iespējamajām problēmām drošības un veselības aprūpes ziņā, ņemot vērā Covid-19 pandēmiju.

2021.gada pasaules čempionātu rīko Minska kopā ar Rīgu, bet turnīra izšķirošās fāzes spēles paredzētas tieši Baltkrievijas galvaspilsētā.

2022.gadā turnīru plānots uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023.gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024.gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025.gadā - Zviedrijai un Dānijai.

2021.gada pasaules čempionāts ieplānots no 21.maija līdz 6.jūnijam.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi uzņēmusi 2006.gadā, kamēr Minskā turnīrs notika 2014.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi