Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kolumbusa piektajā pagarinājumā zaudē Lightning; Korpisalo labo NHL rekordu

Latviešu vārtsargu Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētā Kolumbusas Blue Jackets otrdien ar zaudējumu sāka Stenlija kausa izcīņu, kamēr viņu komandas biedrs Jonass Korpisalo ar atvairītiem 85 metieniem laboja Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu.

Blue Jackets Toronto notiekošā turnīra spēlē ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0, 0:1) piektajā pagarinājumā atzina Tampabejas Lightning, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Uzvaras vārtus pēc nospēlētām 150 minūtēm un 27 sekundēm guva Breidens Points, kurš pielika punktu vēsturē ceturtajai ilgākajai NHL spēlei.

Jau spēles trešajā minūtē Blue Jackets komandu vadībā izvirzīja Pjērs Liks Dibuā, kurš vairākumā pielaboja Aleksandra Teksjēra metienu. Četras minūtes vēlāk veiksmīgi vārtu priekšā nospēlēja Points, kurš panāca 1:1.

Otrā perioda pēdējā minūtē Olivers Bjorkstrands ar metienu no asa leņķa atguva Blue Jackets komandai vadību, taču arī šoreiz Kolumbusas vienība to nenosargāja. Jau trešās trešdaļas pirmajā minūtē pēc Jannes Gurdē metiena ripu savos vārtos ieslidināja Korpisalo.

Pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 2:2, tādējādi uzvarētājs bija jānoskaidro pagarinājumā. Spēle noslēdzās tikai 151.minūtē, kad maratoncīņu ar precīzu metienu no zonas vidus noslēdza Points.

Korpisalo atvairītie 85 metieni ir jauns NHL rekords starp vārtsargiem, kuri līgā debitējuši 1955./1956.gada sezonā un vēlāk. Iepriekšējais rekords piederēja Kvebekas Nordiques vārtsargam Ronam Tagnatam, kurš 1991.gada 21.marta spēlē ar Bostonas Bruins atvairīja 70 metienus.

Uzvarētājiem 61 metienu atvairīja Andrejs Vasiļevskis, kurš uzrādīja sesto visu laiku labāko rezultātu.

Abas komandas kopumā izpildīja 151 metienu, kas arī ir jauns NHL rekords. Tāpat rekordu laboja arī Blue Jackets aizsargs Sets Džounss, kurš uz ledus pavadīja 65 minūtes un sešas sekundes.

Kivlenieks šo maču noraudzījās no rezervistu soliņa, bet Merzļikins dziedē savainojumu un viņa atgriešanās laiks šobrīd nav zināms.

Sērijas otrā spēle notiks ceturtdien.

Jau ziņots, ka Blue Jackets pirms tam pārvarēja Stenlija kausa kvalifikāciju, sērijā līdz trim uzvarām ar 3-2 pārspējot Toronto Maple Leafs.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi