Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Koziols: Kaut vairāk mums būtu tādu pikānu

Piešķirt uzvaru Olimp sestdienas Optibet hokeja līgas (OHL) spēlē bija vienīgais pareizais lēmums, taču Kurbads un Anda Pikāna aiziešana no OHL čempionāta būtu zaudējums Latvijas hokejam, ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA teica Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka "Optibet" hokeja līgas (OHL) vienība "Kurbads", kura 2019./2020.gada sezonas regulārajā čempionātā tika klasificēta kā otrā, ceturtdien kluba mājaslapā internetā un "Facebook" kontā deva mājienu par izstāšanos no OHL, vēlāk sarunā ar LETA apstiprinot nodomu.

Viens no iemesliem bija ceturtdien LHF valdes sēdē mainītais pirmdienas LHF Disciplinārās komisijas lēmums par "Olimp" - Hokeja skola "Rīga" iznākumu, tehnisko uzvaru piešķirot "Olimp", kas līdz ar to kļuva par pamatturnīra uzvarētāju.

"Tas bija vienkāršs lēmums," skaidro Koziols. "Mums ir jāvadās pēc OHL nolikuma punktiem. Bija ieplānota spēle, uz spēli neatnāca komanda. Kādu lēmumu mēs vēl varam pieņemt? Nolikumā ierakstīts - ja komanda neatnāk uz spēli, tai jāpiešķir zaudējums."

"Turklāt 14.martā Rīgā notika arī cita spēle - Jaunatnes hokeja līgā (MHL) tikās "Rīga" ar Jaroslavļas "Loko"," piebilst LHF viceprezidents. "Todien vēl nebija spēkā lielais lēmums, ka jāaizliedz pilnīgi viss. 14.martā varēja notikt pasākumi ar līdz 200 cilvēku līdzdalību. Mēs arī paziņojām, ka mačs notiks ar slēgtām tribīnēm."

Šis bija otrais no diviem abu komandu laicīgi neizspēlētajiem mačiem, jo Hokeja skola "Rīga" lūdza tos pārcelt, lai jaunie komandas hokejisti varētu piedalīties Pēterburgas atklātā čempionāta spēlēs.

"Mēs šodien valdes sēdē pieņēmām lēmumu piešķirt zaudējumu Hokeja skolai "Rīga", nevis par pamatturnīra uzvarētāju. Automātiski "Olimp" sanāca pamatturnīra uzvarētāji., saka Koziols. "Visi taču saprot - ja šī spēle būtu notikusi, "Olimp" to būtu vinnējis. Hokeja skola "Rīga" ar savu sastāvu, kurā vēl trūka dažu traumētu spēlētāju, pret lielajiem "Olimp" vīriem nevarēja uzvarēt."

LHF ģenerālsekretārs skaidro, ka ceturtdien valdē bija diskusija un priekšlikums izspēlēt maču vēlāk. Ātrākais datums būtu 15.aprīlis, bet visticamāk todien spēle vēl nevarētu notikt. Abām komandām būtu jāgatavojas vienai spēlei. Otrs variants būtu spēlēt augustā, bet tad komandām būtu pavisam citi sastāvi.

Par "leģionāru jautājumu" Koziols skaidro, ka "Jelgavas "Zemgale"/LL mocījās ar komandas komplektāciju un lūdza atļauju pieteikt vairāk leģionāru, lai var nokomplektēt komandu." Tāda atļauja Latvijas atklātā čempionāta hokejā pilnvaroto pārstāvju direktorāta sapulcē tika dota, jo lielākā daļa klubu piekrita, ka "labāk ir spēlēt pret stipru, nevis vāju Jelgavas komandu".

"Kurbads" mājienus LHF īstenotās "leģionāru" politikas virzienā Koziols skaidro ar demokrātisku lēmumu: "Un lielākā daļa klubu piekrita palielināt leģionāru skaitu līdz septiņiem. Pikāns nepiedalījās, bet, cik atceros, "Kurbads" pārstāvis atturējās šajā jautājumā."

Koziols uzsver, ka arī ar citiem klubiem ir viedokļu atšķirības un strīd: "Ir labi, ka ir dažādi viedokļi. Bieži esmu strīdējies ar Elvi Želubovski no "Mogo", bieži - ar Liepājas vai Daugavpils cilvēkiem. Un ne vienmēr mums ir vienāds viedoklis. Taču viedokļu atšķirību es neuzskatu par argumentu, kāpēc jāpamet OHL. Ekonomiskā situācija ir ļoti smaga. Domāju, ka daudzas kompānijas Latvijā bankrotēs, un tas gan "Kurbads" gadījumā ir nopietns arguments."

"Godīgi sakot, cepuri nost Pikāna priekšā, pilnīgi bez jebkādas ironijas," "Kurbads" īpašnieka padarīto ar gandarījumu atzīmē LHF ģenerālsekretārs. "Pats esmu bijis tādā situācijā, pats esmu investējis savus līdzekļus un vācis komandu. Man pašam ir bijusi komanda, kura četrus gadus pēc kārtas ir uzvarējusi Latvijas hokeja čempionātā. Es zinu, ko tas nozīmē. Pikāns ir uzbūvējis, kā viņš pats rakstīja, "savu sapņu pili". Tāpēc viņš pelna vislielāko cieņu un apbrīnu par to, ko viņš hokejā ir izdarījis."

Koziols izsaka nožēlu, ja "Kurbads" pametīs līgu: "Protams, ir žēl, jo "Kurbads" bija klubs, kurš vienmēr izcēlās ar savu šarmu, ar labu mārketinga programmu. Bija patīkami vērot "Kurbads" spēles un komandu. Ļoti labas atsauksmes bija arī, kad viņi pārstāvēja Latviju Kontinentālajā kausā. Tas Latvijas hokejam būs zaudējums, ja "Kurbads" aizies prom no OHL. Tomēr no Pikāna rakstītā es sapratu, ka viņš turpinās būt bērnu un jauniešu hokejā, un tas ir milzīgs ieguldījums. Kaut vairāk būtu tādu pikānu."

"Kurbads" varēs domāt līdz jūnijam, kad jāiesniedz komandas pieteikums startam nākamās sezonas OHL turnīrā.

OHL čempionātā pa 56 punktiem 35 spēlēs iekrāja "Olimp" un "Kurbads", tālāk ar 50 punktiem sekoja "Mogo", bet pirmo četrinieku ar 48 punktiem noslēdza "Liepāja". Piektā ar 38 punktiem bija "Zemgale"/LLU, Daugavpils "Dinaburga" iekrāja 23 punktus, kamēr "Prizma"/IHS un Hokeja skola "Rīga" nopelnījušas attiecīgi 16 un 12 punktus.

Izslēgšanas turnīrs sākums bija paredzēts 2020.gada 10.martā. OHL "play-off" pusfināla spēlēm automātiski kvalificējās divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadītu cīņas, lai iekļūtu pusfinālos.

Pusfinālu uzvarētāji iekļūtu finālā, kur cīnītos par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūtu komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētājiem ne tikai paredzēts OHL kauss, bet arī iespēja pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Pēc ceturtdienas LHF valdes sēdes par pamatturnīra uzvarētāju un mazā kausa ieguvēju pasludināts "Olimp".

Top komentāri

Joškarolas bārenis
J
Kaut mums būtu mazāk tādu kalvitisu!
Artis Stīpnieks
A
Kaut vairāk jums būtu tādu koziolu!
Mjā...
M
"Visi taču saprot - ja šī spēle būtu notikusi, "Olimp" to būtu vinnējis. ===================================================== Pateikt kaut ko tādu var tikai pilnīgi alternatīvi apdāvinātāis. Tad jau vispār nevajag spēlēt, salieciet sezonas sākumā klubus tabulā, kā "visi saprot", un lieta darīta. Visi taču saprot, ka Leicester City F.C NEKAD neuzvarēs Premjerlīgā, visi taču saprot, ka ASV studenti NEKAD neuzvarēs psrs blēžus-šamatierus, visi taču saprot etc. Nav brīnums, ka Latvijas hokejs ir tur, kur tas ir, ja to vada šādi (cenzēts, cenzēts, cenzēts) vadītāji.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi