Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Makinonam karjeras 500. punkts Avalanche panākumā

Uzbrucējs Neitans Makinons otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē iekrāja divas rezultatīvas piespēles, kas viņam ļāva sasniegt 500 gūto punktu latiņu, palīdzot savai komandai Kolorādo Avalanche izcīnīt uzvaru.

"Avalanche" viesos ar 3:2 (1:0, 2:0, 0:2) uzvarēja Losandželosas "Kings".

Makinonam karjeras 499.rezultativitātes punktu izdevās nopelnīt pirmā perioda ceturtajā minūtē, kad 1:0 Kolorādo kluba labā panāca Brendons Sāds. Otrās trešdaļas izskaņā (15.minūte) pārsvaru jau dubultoja Devons Tēvzs, bet Makinons vēl vienus vārtus nokārtoja Miko Rantanenam, nopelnot savu 500.rezultativitātes punktu NHL karjerā.

Īpaši ražīgas hokejistam bijušas pēdējās trīs sezonas, kad iekrāti 97, 99 un 93 punkti.

Noslēdzošajās 20 minūtēs Andreass Atanasiu un Adrians Kempe izcēlās "Kings" rindās, tomēr mājinieki nepaguva atspēlēt zaudēto.

Divas rezultatīvas piespēles nopelnīja Makinons un arī "Kings" kapteinis Anže Kopitars.

Citā spēlē Floridas "Panthers" mājās ar 5:4 (2:1, 1:2, 1:1, 1:0) papildlaikā uzvarēja Čikāgas "Blackhawks".

Patriks Hornkvists trešā perioda astotajā minūtē panāca neizšķirtu 4:4, bet viņa komandas biedrs Frenks Vatrano papildlaika trešajā minūtē guva uzvaras vārtus. 

Dominiks Kubalīks Čikāgas komandā izcēlās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr divas piespēles iekrāja Dankans Kīts un Lukass Valmarks. "Panthers" sastāvā divi vārti Hornkvistam un Kārteram Verheigī, bet tikpat rezultatīvas piespēles Aleksandram Barkovam, Kītam Jendlam un Entonī Duklēram. 

Tikmēr Ņujorkas "Rangers" mājās ar 3:4 (0:1, 2:3, 1:0) atzina Ņūdžersijas "Devils" pārākumu.

Džeks Hjūzs "Devils" uzvaru kaldināja ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, bet Mailzs Vuds pievienoja 1+1. "Rangers" komandā pa divām rezultatīvām piespēlēm nopelnīja Artēmijs Panarins un Edamss Fokss.

Visbeidzot Rūdolfa Balcera bijusī vienība Otavas "Senators" mājās ar 3:4 (2:1, 1:1, 0:1, 0:1) papildlaikā zaudēja Vinipegas "Jets".

Nikolajs Ēlers "Jets" uzvaru nodrošināja papildlaika trešajā minūtē. Spēli ar 1+1 noslēdza Bleiks Vīlers, bet Markam Šeifelem un Džonam Morisejam divas rezultatīvas piespēles. "Senators" rindās vārtus guva Džoss Noriss, Kriss Tīrnijs un Alekss Galčenjaks.

Jau ziņots, ka Latvijas izlases uzbrucējs Teoders Bļugers otrdien NHL spēlē izcēlās ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" svinot panākumu, kamēr savu komandu Kolumbusas "Blue Jackets" no zaudējuma papildlaikā nespēja glābt vārtsargs Elvis Merzļikins.

"Penguins" mājās ar 5:4 (1:3, 3:1, 0:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Vašingtonas "Capitals".

Bļugers rezultatīvi piespēlēja komandas pirmo vārtu guvumā, kas iemesti pirmā perioda izskaņā, bet pats ar "golu" lielajā skaitliskajā mazākumā izcēlās otrās trešdaļas 16.minūtē, panākdams 3:4.

Uzbrucējs šajā spēlē laukumā pavadīja desmit minūtes un septiņas sekundes, no kurām minūte un 23 sekundes nospēlētas mazākumā. Tāpat viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem, vienreiz pielietoja spēka paņēmienu, uzvarēja sešus no astoņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu. Bļugers tika atzīts par šīs spēles trešo zvaigzni.

Citā spēlē Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" viesos ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Detroitas "Red Wings".

Vārtsargs šajā spēlē noķēra 24 no 27 metieniem, atvairot 88,9% raidījumu. Merzļikinam šosezon divās spēlēs uzvaru vēl nav izdevies izcīnīt.

Tikmēr Bufalo "Sabres" viesos ar 0:3 (0:0, 0:1, 0:2) piekāpās Filadelfijas "Flyers". "Sabres" rindās kājas muskuļa savainojuma dēļ šosezon nebūs redzams uzbrucējs Zemgus Girgensons.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi