Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikins: Iepriekš šos uzvārdus biju redzējis tikai TV vai videospēlēs

Latvijas hokejists Elvis Merzļikins aizvadītajā pārbaudes spēlē pret Pitsburgas Penguins, ar katru atvairīto metienu ieguvis lielāku pārliecību par savām spējām, vietējiem medijiem pēc zaudējuma stāstīja sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas hokeja izlases vārtsargs Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas Blue Jackets vārtos sev atvēlētajā laikā pārbaudes spēlē pret Pitsburgas Penguins ielaida tikai vienus vārtus, tomēr viņa pārstāvētā komanda piedzīvoja zaudējumu.

Penguins mājās ar rezultātu 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) pārspēja Blue Jackets.

"Bija citādāk nekā es gaidīju. Ir citas sajūtas, kad spēlē NHL laukumos, kas ir mazāka izmēra," sajūtas pēc spēles raksturoja vārtsargs. "Zināju, ka būšu nedaudz satraucies, jo arī es esmu cilvēks. Pirmā perioda beigās jutos labāk, tāpat arī mača turpinājumā. Esmu gan priecīgs, gan bēdīgs par zaudējumu. Labās lietas, kuras redzēju šajā spēlē - vienmēr jābūt gatavam, jo ikviens spēlētājs ar pilnu atdevi aizvada visu maču. Tagad zināšu, ko sagaidīt." 

Vienīgajos ielaistajos vārtos Merzļikinam tika traucēta redzamība, tomēr šo epizodi hokejists uztvēra ļoti mierīgi.

"Viss notika ļoti ātri - spēlētājs cenšoties nobloķēt metienu, pieslidoja man priekšā. Nevaru viņu vainot, pašam bija jāpaveic labāks darbs, atrodot piemērotāku pozīciju. Kopumā esmu neizsakāmi pateicīgs spēlētājiem par ieguldīto darbu aizsardzībā," uzsvēra Merzļikins, norādot, ka zaudētie vārti palīdzējuši viņam mazināt stresu.

"Domāju, ka šie vārti mainīja manu turpmāko sniegumu. Turpinājumā vairs nebiju tik nervozs - uztvēru visu vieglāk. Sāku demonstrēt labāku sniegumu, jo vairs tik daudz nedomāju vai esmu ieņēmis pareizas pozīcijas, lai atsargātu metienus. Spēlēju ar tukšu galvu, izbaudot maču."

Vienā no spēles epizodēm Merzļikins lieliski darbojās vārtos, atvairot metienu, pirms kura viņam nācās pārvietoties no viena vārtu staba uz otru. Šī epizode ASV medijos izpelnījusies lielu uzmanību, bet pats hokejists atklāja, ka šādi brīži palīdzot turpmākajās spēlēs.

"Tas "seivs" man deva pārliecību. Pirms tam ne reizi dzīvē nebiju redzējis šāda veida piespēli - tā bija perfekta. Taču, kā jau minēju, šis atvairītais metiens manī vairoja pārliecību. Vēlējos nedaudz labāk kontrolēt atlēkušās ripas, tomēr uzskatu, ka pirmajai spēlei viss bija labi," gandarīts par savu sniegumu bija vārtsargs.

Spēlētājam līdz tuvojošos debiju NHL, laukuma pretējās pusēs turpmāk stāsies pasaules labākie hokejisti, tomēr šis fakts Merzļikina sniegumā lielu atspaidu neatstājot, lai arī skaļie uzvārdi ir ļoti labi zināmi.

"Nemelošu, ka iesildoties bija nedaudz jocīgi - visi tie hokejisti. Iepriekš šos uzvārdus biju redzējis tikai TV vai videospēlēs. Dzīvē nevienu no viņiem nebiju sastapis," stāstīja Merzļikins. "Atceros, kad 17 gadu vecumā spēlēju Lugano un NHL tobrīd bija lokauts. Laukumā redzēju Džo Torntonu - tā bija mana labākā diena mūžā. Tomēr runājot par spēli, līdz pirmā perioda pusei bija nedaudz citādāk, tomēr turpinājumā es vairs pat neredzēju tribīnes, kas ir labi, jo varēju koncentrēties uz savu sniegumu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi