Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Merzļikins izcīna otro sauso uzvaru pēc kārtas

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien otro reizi pēc kārtas palika nepārspēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kaldinādams Kolumbusas Blue Jackets uzvaru. Pie panākumiem tika arī Zemgus Girgensona un Teodora Bļugera pārstāvētie klubi, bet zaudējums papildlaikā Rūdolfam Balceram.

Blue Jackets mājās ar rezultātu 3:0 (1:0, 0:0, 2:0) uzveica iepriekšējās sezonas Stenlija kausa finālisti Bostonas Bruins, pie punktiem tiekot 16. no pēdējām 18 spēlēm.

Merzļikins šajā mačā atvairīja visas 34 pretinieku mestās ripas un otrajā duelī pēc kārtas tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni. Iepriekšējā spēlē viņš tika galā ar 27 metieniem, bet Blue Jackets viesos ar 3:0 pārspēja Vegasas Golden Knights.

 

Merzļikins "sausā" nostāvējis jau 137 minūtes un 51 sekundi.

Šim mačam pieteikts bija arī Matīss Kivlenieks, kurš gan dueli noraudzījās no soliņa.

Merzļikins NHL laukumā devies 18 spēlēs, kurās izcīnījis sešas uzvaras, vidēji ielaidis 2,53 ripas un atvairījis 92,1% metienu. Pēdējās astoņās cīņās viņš ticis pie sešiem panākumiem, ielaidis caurmērā 1,64 ripas un atvairījis 95,0% metienu. 

No Latvijas vārtsargiem 33 "sausās" uzvaras NHL izcīnīja Artūrs Irbe, bet sešreiz nepārspēts palika Pēteris Skudra.

Tikmēr Bufalo Sabres savā laukumā trešajā periodā nokārtoja uzvaru pār Vegasas klubu. Kapteinis Džeks Aikels spēles 48. minītē izvirzīja mājiniekus vadībā ar 3:2, viesiem atspēlēties vairs nespējot. Pēdējā minūtē vēl viena ripa ielidoja viņu jau tukšajos vārtos - 4:2. 

Aikels izcēlās ar 1+1, vēl 1+2 pievienoja Sems Reinhārts. Girgensons, kurš ar abiem iepriekšminētajiem hokejistiem spēli sāka pirmajā maiņā, 15:53 minūšu laikā atzīmējās ar vienu metienu un +1 lietderību. Latvietis iepriekšējās divās spēlēs bija guvis vārtus.

Šosezon Zemgum 47 spēlēs 12 (8+4) punkti un -1 lietderības koeficients.

Tāpat kapteiņa Sidnija Krosbija atgriešanās mačā (savainojuma dēļ izlaida pēdējos 28 mačus) panākums Pitsburgas Penguins komandai, kuras sastāvā lielu lomu šosezon spēlē Teodors Bļugers. Pingvīni savā laukumā ar 7:3 pārspēja Minesotas Wild, Krosbijam iekrājot četrus (1+3) punktus, bet divus vārtus un piespēli pievienojot Jevgēņijam Malkinam. Vēl trīs hokejisti Pitsburgai atzīmējās ar vārtiem un piespēli, bet viesiem Zaks Parizē guva divus vārtus.

Bļugers 16:32 minūšu laikā atzīmējās ar vienu metienu, +1 lietderību un 50% uzvarētu iemetienu. Viņam šosezon 46 mačos 16 (6+10) punkti un +3 lietderības rādītājs.

Tikmēr Otavas Senators savā laukumā guva divus vārtus spēles pirmajās astoņās minūtēs, tomēr nespēja uzvarēt Čikāgas Blackhawks - 2:3 papildlaikā. Dominiks Kubalīks viesiem iemeta pa ripai otrajā un trešajā periodā, bet papildlaikā visu nokārtoja Čikāgas līderi, Džonatanam Tēvzam pēc Patrika Keina piespēles izraujot uzvaru.

Balcers šoreiz spēlēja 10 minūtes un četras sekundes (2:22 vairākumā), paspējot atzīmēties ar diviem metieniem un trim spēka paņēmieniem. Šosezon viņam sešos mačos viena rezultatīva piespēle un neitrāla lietderība.

Blue Jackets ar 54 punktiem 47 spēlēs ieņem devīto vietu Austrumu konferencē. No latviešu pārstāvētajiem klubiem augstāk ir Penguins, kas ar 63 punktiem 46 spēlēs ieņem trešo vietu. Sabres ar 49 punktiem 47 spēlēs ir 11. vietā, bet Senators iekrājuši 40 punktus 46 spēlēs un ieņem 15. vietu 16 klubu konkurencē.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi