Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Merzļikins: Joprojām katra kļūda kaut ko maksā

Lai arī vienus vārtus pirmajā periodā Kolumbusas Blue Jackets vārtos Losandželosā tomēr nācās ielaist, palīdzēju komandai atrast savu ritmu, un vēlāk komandas biedri daudz palīdzēja man, bloķējot metienus, pēcspēles intervijā žurnālistiem ģērbtuvēs teica Elvis Merzļikins.

Jau ziņots, ka Kolumbusas Blue Jackets pirmdien viesos ar rezultātu 4:2 (0:1, 2:0, 2:1) pieveica Losandželosas Kings.

"Pirmajā periodā darīju savu darbu un mēģināju palīdzēt komandas biedriem sākt spēlēt savu spēli. Pēc tam viņi to pašu izdarīja manā labā, bloķējot ripas, jo bija metieni, ko neredzēju," savstarpējo palīdzību ar laukuma spēlētājiem uzsvēra vārtsargs pēcspēles intervijā žurnālistiem teica Latvijas vārtsargs.

Ģērbtuvēs viņš vēl nevarēja pateikt, kā ielaidis pirmo "golu": "Pat atkārtojumā neredzēju, kā ripa ielidoja vārtos. Pirmo metienu atvairīju, bet par otro nav ne jausmas, vai ripa izlidoja caur padusi vai starp kājsargiem. Man vēl ir jānoskatās video."

Pēc lieliski paveiktā darba pirmajā periodā otrajā nācās sevi uzturēt tonusā, lai būtu gatavs retajiem pretinieku metieniem: "Tas ir grūti. Turklāt esmu šeit pirmo gadu, un man vēl trūkst pieredzes. Piemēram, šovakar spēlējām vēlu vakarā, un man pie tā ir jāpierod. Pretinieki ir ātri un bīstami. Visu laiku ir jābūt gatavam, lai neielaistu vārtus."

Līdz ar Jonasa Korpisalo savainojumu Merzļikins vārtos ir regulāri, un viena vai vairākas kļūdas nenoved pie vārtsarga nomaiņas. "Tā šķiet, ka spiediens ir mazāks, taču joprojām katra kļūda kaut ko maksā. Ar to tu apdraudi savu komandu. Protams, tu nevēlies ko tādu pieļaut. Mēs cīnāmies par katru punktu, katrs spēlētājs cenšas no visa spēka, un mums ir jāiegūst visi punkti, ko varam. Nav teikts, ka mana kļūda neļaus punktus iegūt, bet hokejs ir traka spēle. Ja skatāties Vašingtonas Capitals mačus, viņi iemet divus vārtus minūtē, kas ir ārprātīgi. Ja kļūdies, vienkārši jāturpina cīnīties."

Šosezon Merzļikins NHL ir aizvadījis 14 spēles, no kurām uzvarējis trijās (visas pēdējo četru maču laikā). Vidēji spēlē viņš ielaidis 2,86 ripas savos vārtos, kā arī atvairījis 90,8 procentus metienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi