Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Merzļikins: Šobrīd nekoncentrējos uz to, lai būtu pirmais vārtsargs

Elvis Merzļikins šobrīd nekoncentrējās uz to, lai būtu Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas Blue Jackets pirmais vārtsargs, uzsverot to, ka galvenais ir palīdzēt vienībai izcīnīt uzvaras.

Pirmdien komandas atsāka pirmos koptreniņus uz ledus, lai gatavotos sezonas noslēguma fāzes turnīram. NHL mači nav notikuši kopš 11.marta.

Merzļikins atzīst, ka izolācijā pavadītais laiks bijis garlaicīgs, lai gan personīgajā dzīvē ir daudz izmaiņu.

"Centos pamēģināt jaunas lietas un atklāt ko sevī jaunu. Saderinājos un apprecējos, taču tas nebija īstais brīdis, lai to paziņotu publiski. Gandrīz paņēmu apgādībā otru suni," preses konferencē Ziemeļamerikas medijiem stāstīja Merzļikins.

Latvijas izlases vārtsargs atzīst, ka bija grūti sevi uzturēt formā, jo viņam dzīvoklī nebija iespēju aizvadīt daudz treniņu.

"Bija pamata treniņi, stiepšanās un neliela skriešana. Bija savādi un garlaicīgi. Taču tagad jūtos labi, nejūtu nekādu diskomfortu vai stīvumu," atzīmēja Merzļikins.

Atšķirībā no Blue Jackets otra vārtsarga Jonasa Korpisalo, Merzļikins palika ASV, līdz ar to viņš varēja trenēties kopš tā brīža, kad komandas atvēra savas zāles.

"Man paveicās, ka es biju tepat un varēju trenēties jau divas nedēļas pirms treniņnometnes sākuma. Sāku jau pamazām sajust ripu. Jāiztur daudz metienu, nedaudz nogurdina, taču tajā pat laikā tas liek smagi strādāt," stāstīja Merzļikins.

Viņaprāt, šobrīd nav jādomā par to, kurš būs komandas pirmais vārtsargs, bet gan jāpalīdz komandai izcīnīt uzvaras.

"Šobrīd nekoncentrējos uz to, lai būtu pirmais vārtsargs un būtu pārāks par Korpi. Tagad galvenais uzdevums ir dot no sevis maksimumu un, ja tieku spēlēt, palīdzēt izcīnīt uzvaras. Esam draugi un atrodamies šeit, lai palīdzētu komandai izcīnīt uzvaras. Tas ir pats galvenais," uzsvēra Merzļikins.

Salīdzinot ar pirmssezonas treniņnometni, Merzļikinam vairs nav sajūtu, ka kaut kas ir jauns vai nepierasts.

"Esmu spēlējis NHL, un zinu, uz ko esmu spējīgs. Ja salīdzina ar pirmssezonas treniņnometni, tad tagad esmu pavisam cits vārtsargs," teica Merzļikins, uzsverot, ka nebaidās no izslēgšanas turnīra mačiem. "Zinu, ka esmu labs izslēgšanas turnīros un varu izturēt spiedienu. Protams, ka NHL - tas ir kaut kas pavisam cits. Šveicē vairākas reizes spēlēju "play-off", un zināju, kā komandu izvilkt smagās situācijās."

Kopumā šosezon Merzļikins laukumā izgājis 33 spēlēs. 21 mačā viņš palīdzēja komandai gūt vismaz vienu punktu. Vidēji spēlē Merzļikins ielaida 2,35 ripas un atvairīja 92,3% raidījumu.

Plānots, ka NHL sezona atsāksies 1.augustā ar 24 komandu turnīru, kas notiks divās Kanādas pilsētās - Edmontonā un Toronto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi