Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +3 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ovečkins NHL visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā apsteidz Sēlanni

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Vašingtonas Capitals uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins pirmdien uzvarā pār Karolīnas Hurricanes guva abus vārtus komandas labā un līgas visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā apsteidza Tēmu Sēlanni.

"Capitals" mājās ar 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) uzvarēja Karolīnas "Hurricanes".

Abus vārtus Krievijas uzbrucējs guva jau pirmajā periodā. Pirmie cīņā ar aizsargu krita 12.minūtē pēc Toma Vilsona piespēles no laukuma stūra uz vārtu priekšu. Savukārt otrie vārti 18.perioda minūtē tika iemesti vairākumā no kreisā aizsarga vietas pēc Džona Karlsona un Jakuba Vrānas piespēlēm.

Ovečkinam tie bija 28.vārti sezonā, un tagad viņš par vieniem vārtiem visu laiku labāko bombardieru sarakstā ir apsteidzis somu Tēmu Sēlanni. Somam paliekot 12.vietā ar 684 vārtiem, tālu Ovečkinam priekšā nav arī desmitā vieta. To ar 690 "goliem" ieņem Pitsburgas "Penguins" leģenda Mario Lemjē.

Vārtos Iļja Samsonovs atvairīja visus 23 pretinieku metienus, sagādājot sev pirmo "sauso" spēli līgā. Debitants šīs sezonas 16 cīņās izcīnījis 13 uzvaras.

Korijs Praiss Monreālas "Canadiens" vārtos atvairīja 31 Kalgari "Flames" hokejistu metienu, palīdzot monreāliešiem savā laukumā svinēt panākumu ar 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) un pārtraucot pretinieku piecu uzvaru sēriju. Arī viesu vārtsargam Davidam Ritiham darba vārtos netrūka, atvairot 35 no 37 mājinieku metieniem. Uzvaras vārtus mača 14.minūtē iemeta Džordans Vīls.

Karjeras rekordu gūtajos punktos NHL atkārtoja Ovečkina tautietis Artemijs Panarins, Ņujorkas derbijā "Rangers" savā laukumā ar 6:2 (1:1, 2:0, 3:1) pārspējot "Islanders".

Panarins piedalījās piecu vārtu gūšanā no sešiem, sakrājot trīs rezultatīvas piespēles pirmo triju vārtu guvumos un iemetot divus nākamos "Islanders" vārtos.

Iepriekšējo reizi piecus punktus uzbrucējs sakrāja 2017.gada 8.decembrī, kad viņš piecreiz piespēlēja, sekmējot Kolumbusas "Blue Jackets" 5:3 panākumu pret Ņūdžersijas "Devils".

Šī krievu uzbrucējam bija jau ceturtā mājas spēle pēc kārtas, kurā viņš ir guvis vismaz trīs rezultativitātes punktus. Panarins atkārtojis kluba rekordu šajā rādītājā, tagad dalot to ar Endiju Bāsgeitu, kuram līdzīgs sasniegums padevās 1961.gada novembrī.

Jespers Fasts pievienoja vārtus un divas rezultatīvas piespēles, Ādams Fokss sakrāja vārtus un rezultatīvu piespēli, bet vārtos Aleksandars Georgijevs atvairīja 32 metienus.

Sentluisas "Blues" ar 4:1 (1:1, 2:0, 1:0) apspēlēja Anaheimas "Ducks", gūstot ceturto uzvaru pēc kārtas un svinot devīto panākumu pēc kārtas savā laukumā.

Breidens Skens divreiz rezultatīvi piespēlēja, un vārtos Džeiks Alens atvairīja 20 pretinieku metienus.

Visbeidzot vārtu birums Filadelfijā beidzās ar mājinieku "Flyers" 6:5 (1:2, 3:3, 1:0, 0:0, 1:0) panākumu pār Bostonas "Bruins" pēcspēles metienos.

Otrā perioda astotajā minūtē pēc Davida Krejči otrā precīzā metiena spēlē "lāči" panāca 5:2 pārsvaru, bet triju vārtu atspēlēšanos ar savu otro precīzo metienu spēlē trešā perioda 13.minūtē pabeidza aizsargs Treviss Sendhaims.

Pieci spēlētāji mājinieku rindās sakrāja pa diviem rezultativitātes punktiem, bet viesiem ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šons Kuturjē.

Pēcspēles metienu piektajā sērijā vienīgo reizi precīzs abu komandu desmit mēģinājumos bija Treviss Koneknijs, bet atbildes gājienā "lācis" Breds Maršāns laukuma centrā vienkārši paslidoja garām ripai, to neskarot ar nūju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi