Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts (15:38) - Znaroku diskvalificē uz finālu un anulē akreditāciju

Krievijas hokeja izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks diskvalificēts uz vienu spēli un nevarēs vadīt komandu svētdienas vakarā paredzētajā pasaules hokeja čempionāta finālā pret Somiju, vēsta Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Atgādināsim, ka sestdienas pusfinālā pret Zviedriju Znaroku ļoti sadusmoja kāds pretinieku hokejista spēka paņēmiens, bet pēc tam viņš ielaidās diskusijās ar zviedru treneri Rikardu Gronbergu, kuru laikā parādīja 'rīkles pārgriešanas' žestu.

Jau uzreiz pēc tam parādījās informācija, ka IIHF varētu treneri diskvalificēt. Pēc svētdienas izlases treniņa, kuru vēl vadīja Znaroks, tas arī noticis. Tāpat kļuvis zināms, ka viena mača diskvalifikācija par necenzētas valodas lietošanu piespriesta arī zviedru trenerim, kurš nevarēs piedalīties bronzas mačā ar Čehiju.

Diskvalifikācija nozīmē, ka Znaroks nevarēs atrasties uz soliņa, ģērbtuvēs un piedalīties pēcspēles apbalvošanas ceremonijā. Tāpat viņam anulēta čempionāta akreditācija, krievu medijiem atklāja izlases ģenerālmenedžeris Andrejs Safronovs. Komandu finālā vadīs Znaroka palīgs Harijs Vītoliņš.

"Tas ir nebijis gadījums. Acīmredzot, būšu pirmais. Lēmums man nav saprotams, tas tika pieņemts dīvainā veidā," krievu žurnālistiem sacīja Znaroks, kuru IIHF pārstāvji vakar neesot uzklausījuši, lai gan publiski izskanējusi informācija, ka treneris vienkārši uz noklausīšanos nav ieradies. "Komanda ir gatava finālam. Pēc treniņa sasaucu visus centra aplī un pastāstīju notikušo. Puiši man apsolīja, ka finālā izies uz ledus un saplosīs visu, kas gadīsies ceļā. Šis lēmums liecina, ka Krievijas pozīcijas IIHF ir vājas."

"Šis žests nozīmē nāves draudus, tam nav vietas hokejā," pēc Znarokam piespriestās diskvalifikācijas sacīja IIHF prezidents Renē Fāzels. "Krievijas pārstāvis atrodas starptautiskā turnīrā, viņam jāatbild par savu rīcību sacensību laikā. Tas pats attiecas uz zviedru treneri. Sods līdz ar šo vienas spēles diskvalifikāciju ir izsmelts."

Krievijas izlase pasaules čempionātā Minskā uzvarējusi visās deviņās spēlēs un ir favorīte arī finālā pret somiem, kas svētdienas vakarā sāksies plkst. 21.

Znaroks (51) jau spēlētāja karjeras laikā bija pazīstams ar savu nepiekāpīgo dabu un skarbo raksturu, turpinot tradīcijas arī trenera arodā. Divkārtejais Gagarina kausa ieguvējs iesaistījies arī vairākos konfliktos KHL. Īpaši aktīvs bijušais Latvijas hokeja izlases kapteinis bija 2012.gada pavasarī, kad paspēja sakauties ar Minskas Dinamo hokejistu Džefu Pletu, kā arī iesaistīties konfliktos ar Ņižņijnovgorodas Torpedo līdzjutēju un toreizējo Sanktpēterburgas SKA galveno treneri Milošu Ržihu.

Šī nav pirmā reize, kad Znaroks kritis IIHF nežēlastībā. 1991.gada rudenī pārbaudes spēlē starp Znaroka pārstāvēto Pori Assat un Ūmeo Bjorkloven hokejists metās pārmācīt tiesnesi, par ko arī tika sodīts ar diskvalifikāciju.

papildināta ar IIHF prezidenta komentāru


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi