Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasaules čempionāts Minskā nebūs, Koziols un Buncis tiksies ar IIHF vadību

Paredzams un gaidīts lēmums. Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pirmdien oficāli atņēma Minskai pasaules 2021. gada hokeja čempionāta (PČ) rīkošanas tiesības.

Pēc šī lēmumu tiek minētas trīs valstis – Latvija, Dānija un Slovākija, kurās varētu notikt PČ. Latvijas Hokeja federācijas (LHF) viceprezidents Viesturs Koziols un pasaules čempionāta orgkomitejas vadītājs Edgars Buncis otrdien IIHF mītnē Cīrihē pārrunās PČ sarīkošanas iespējas Rīgā.

Pēc sākotnējā plāna 2021. gada PČ bija jānotiek Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un Rīgā. 2020. gada augustā pēc Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām valstī sākās plaši nemieri, protestējot pret vēlēšanu rezultātu viltošanu. Tajās uzvarēja Aleksandrs Lukašenko. Pagājušajā nedēļā IIHF prezidents Renē Fāzels viesojās Minskā, kur tikās ar Lukašenko. Vizīte radīja plašu rezonansi un neizpratni, jo izplatītajos foto un video materiālos bija redzams kā Fāzels apskaujas ar Lukašenko. IIHF vadītājs pēc tam taisnojās, ka radīts maldīgs priekšstats par viņa vizīti Baltkrievijā, tomēr reakcija sekoja. Pasaules čempionāta ģenerālsponsors Škoda, kā arī atbalstītāji Nivea un Liqui Moly pagājušās nedēļas nogalē paziņoja, ka neatbalstīs PČ, ja tas norisināsies Minskā. Tas bija nopietns signāls, ka PČ atņemšana Minskai ir tuvāko dienu jautājums. Pirmdien tika pieņemts oficiāls lēmums

"Tas nebija politisks lēmums," pirmdien norādīja IIHF viceprezidents Kalervo Kummola. "Par šādu soli izšķīrāmies drošības apsvērumu dēļ. Mēs nevaram garantēt Baltkrievijā drošību līdzjutējiem un hokejistiem pasaules čempionāta laikā, turklāt situācija ar koronavīrusu Eiropā joprojām ir sarežģīta, bet Baltkrievija nedod precīzus datus par saslimušajiem. Mēs nezinām, cik smaga situācija tur būs maijā." Fāzels izteicis nožēlu par čempionāta pārcelšanu, jo bija cerējis, ka ar pasaules čempionāta sarīkošanu Minskā būs iespējams risināt sociāli politiskās problēmas Baltkrievijā.

Latvijas puse ir gatava vienatnē sarīkot PČ. "Patlaban mums ir līgums ar IIHF, ka uzņemam astoņas komandas. Ceru, ka lēmums, kādā formātā tiks rīkots pasaules čempionāts, tiks pieņemts tuvākās nedēļas līdz desmit dienu laikā. Viens no variantiem, ko esam ierosinājuši, ir, ka Rīga var uzņemt visas komandas. Taču mēs esam gatavi sadarboties ar kādu no citiem partneriem, ko IIHF izvēlēsies," aģentūrai LETA skaidroja LHF prezidents Aigars Kalvītis.

Dānija jau ir piedāvājusi 2021. gada PČ sarīkot Herningā. Slovāki arī izrādījuši interesi. Lielāka skaidrība varētu būt otrdien, kad Koziols un Buncis būs tikušies ar IIHF vadītājiem. 2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi