Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pieredzējušais Kunics pēc 15 sezonām NHL beidz karjeru

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Čikāgas Blackhawks spēlētājs Kriss Kunics otrdien paziņoja par savas karjeras beigām, bet drīzumā viņš jau būs redzams trenera ampluā savā bijušajā komandā.

Pieredzējušais Kunics karjeru beidza 39 gadu vecumā, bet drīzumā viņš pievienosies Blackhawks treneru pulkam kā padomdevējs. Tāpat bijušais spēlētājs pārraudzīs gan NHL vienības, gan Amerikas hokeja līgā (AHL) spēlējošās komandas Rokfordas Ice Hogs treneru darbu.

"Krisam bija varena profesionāļa karjera," teica Blackhwaks treneris Džeremijs Kolitons. "Četri izcīnītie Stenlija kausi un olimpiskā zelta medaļa komentārus neprasa. Pagājušogad trenējot viņu, sapratu, cik nozīmīgu pienesumu viņš varētu dot organizācijai, tāpēc esmu ļoti gandarīts, ka Kunics pievienojās mūsu treneru štābam, kā arī palīdzēs attīstīties jaunajiem spēlētājiem, kuri sezonu aizvada AHL."

Tikmēr pats spēlētājs pateicās ikvienam klubam un organizācijai, kas palīdzējušas viņam karjerā. "Sākotnēji es vēlētos pateikties Anaheimas Ducks (tolaik Mighty Ducks), tāpat arī Pitsburgas Penguins, Tampabejas Lightning un Blackhawks. Ikviena no šīm organizācijām bija lielisks piemērs ne tikai man, bet arī maniem bērniem, parādot, kā izpaužas profesionalitāte," no savām bijušajām komandām atvadījās uzbrucējs.

"Tostarp vēlos teikt paldies arī klubu īpašniekiem, treneriem, viņu palīgiem un arī komandu menedžmenta cilvēkiem. Jūsu mīlestība pret komandu, spēli un cilvēkiem rādīja man piemēru katru dienu. Man paveicās, ka varēju strādāt kopā ar jums visiem," teica Kunics.

"Vēlos pateikt paldies par visu arī spēlētājiem. Vēl jaunam esot, jūs man iemācījāt atdot visu sevi treniņiem un spēlēm. Jūsu līderība pataisīja mani par spēlētāju, kāds es zināju, ka varu būt. Man bija lieliska iespēja spēlēt labākajās līgas komandās ar izcilākajiem spēlētājiem. Paldies par smiekliem un draudzībām, kuras mēs uzsākām kopā. Paldies, ka ļāvāt manam bērnības sapnim kļūt par realitāti," emocionālus atvadu vārdus veltīja hokejists.

Aizvadītajā sezonā spēlētājs 56 spēlēs izcēlās ar pieciem vārtiem un tikpat piespēlēm. Savukārt NHL viņš kopumā aizvadīja 1022 mačus, lai arī drafta ceremonijā viņš netika izvēlēts.

Kunics kopš 2003.gada NHL pārstāvējis Penguins, Atlantas Trashers (tagad Vinipegas Jets), Ducks, Lightning un Blackhawks komandas, kopumā izceļoties ar 619 rezultativitātes punktiem (268+351). Tikmēr 178 izslēgšanas spēlēs viņa rēķinā 93 rezultativitātes punkti (27+66).

Pirmo Stenlija kausa trofeju Kunics virs galvas cēla 2007.gadā, kad pārstāvēja Ducks rindas, bet vēl trīs reizes viņam tas izdevās ar Penguins komandu - 2009., 2016., 2017.gadā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi