Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Stempņaks pēc 13 sezonām NHL paziņo par karjeras beigām

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Bostonas Bruins sistēmā esošais spēlētājs Lī Stempņaks paziņojis, ka pēc 13 pavadītām sezonām spēcīgākajā līgā, viņš nolēmis likt punktu profesionāļa karjerai.

Zīmīgi, ka hokejists deviņās no 13 sezonām aizvadīja vismaz 70 spēles, tādējādi izpelnoties vairāku spēlētāju un treneru cieņu.

Stempņaks pēdējās divas sezonas NHL laukumos nospēlēja vien 39 spēles, jo daļu no abām sezonām viņš pavadīja Amerikas hokeja līgā (AHL).

Hokejists NHL draftā tika izraudzīts 2003.gadā ar kopējo 148.numuru. Pirmās četras sezonas uzbrucējs pavadīja Sentluisas Blues, bet vēlāk pārstāvēja vēl deviņas vienības - Toronto Maple Leafs, Arizonas Coyotes (tolaik Fīniksas), Klagarī Flames, Pitsburgas Penguins, Ņujorkas Rangers, Vinipegas Jets, Ņūdžersijas Devils, Bostonas Bruins un Karolīnas Hurricanes.

Savā otrajā sezonā Stempņaks sasniedza lielāko punktu skaitu (52) savā karjerā, ko tālākajos gados vairs nespēja pārspēt. Hokejists karjeras laikā aizvadījis divas sezonas, kurās izdevies iekrāt 50 rezultativitātes punktus, bet vēl piecās sezonās viņa kontā bija vismaz 40 punkti.

2018.gada 18.martā Stempņaks aizvadīja savu 900 spēli NHL, kurā izcēlās ar saviem 203.vārtiem karjerā, kas vēlāk arī izrādījās viņa pēdējais vārtu guvums šajā līgā. Savu pēdējo spēli NHL laukumos hokejists aizvadīja šī gada martā, pārstāvot Bruins.

Kopumā NHL Stempņaks aizvadīja 911 spēles, kuru laikā izcēlās ar 469 rezultativitātes punktiem (203+266). Tāpat viņa rēķinā ir 28 Stenlija kausa mači, tajos atzīmējoties ar sešiem punktiem (3+3).

Neraugoties uz biežo komandu maiņu, hokejists vairākās komandās bija viens no aktīvākajiem spēlētājiem, regulāri arī audzinot jaunos spēlētājus. Paredzams, ka Stempņaks drīzumā varētu pievienoties Bruins vai citas komandas treneru lokam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi