Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Stenlija kausa finālā neticamā Lasvegasa un beidzot virsotnē tikusī Vašingtona

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonā pienākusi kulminācija – naktīm uz 29. maiju sāksies Stenlija kausa izcīņas finālsērija starp Lasvegasas Golden Knights un Vašingtonas Capitals. Jau šobrīd skaidrs, ka hokeja vēsturē tiks ierakstīta jauna lappuse – vai nu Lasvegasa jau savā pirmajā sezonā kļūs par čempioni, vai arī Vašingtona to paveiks pirmoreiz savā 43. sezonā. Sporta totalizatora Betsafe bukmeikeri abu komandu izredzes vērtē praktiski līdzvērtīgi, nedaudz labāku koeficientu tomēr piemērojot Golden Knights, kurai būs mājas spēļu priekšrocības.

Pagājušajā vasarā šādu fināla kombināciju reālitiski nespēja iztēloties neviens, patiešām neviens. Pirmkārt jau tāpēc, ka Lasvegasas Golden Knights bija tikko ienākusi līgā, tikko piedzīvojusi paplašināšanās draftu, kurā varēja izvēlēties tikai tos spēlētājus, kurus pārējās komandas izvēlējās neaizsargāt, attiecīgi, nekas īpaši spožs tur nebija atrodams. Tā bija normāla situācija, un visi paredzēja normālu turpinājumu, sagaidot, kā Vegasa pamazām apbružājas līgā, piedzīvo pamatīgas zaudējumu sērijas pieticīgā sastāva dēļ un pēc tam nākamajos gados ar augstām drafta izvēlēm, brīvo aģentu piesaistēm un maiņām padara savu sastāvu konkurētspējīgu.

Ne velna, teica Vegasas kluba vadība un treneris Žerārs Galāns, un viņi sezonas gaitā iedrošināja to pašu teikt savus spēlētājus, kuriem daudziem šī bija karjeras renesanse un otrā iespēja. Ja Lasvegasas lieliskā regulārā sezona vēl tika norakstīta uz apstākļu sakritību un citiem iemesliem, izslēgšanas spēlēs konkurentiem jau vairs nebija citas izvēles, kā vien noticēt, ka Golden Knights patiešām ir titula kandidāte. Un tagad, pēc Kings sagraušanas, Sharks un Jets apspēlēšanas, Lasvegasas komanda ir iekļuvusi NHL finālā un nonākusi Stenlija kausa tiešā tuvumā. Vasarā šādu iespēju teju visi pasaules bukmeikeri raksturoja ar koeficientiem lielāku par tūkstoti…

Taču Lasvegasai savu iespaidīgo un pasakas cienīgo stāstu pienācīgi noslēgt nevēlas ļaut Vašingtonas Capitals, kas pati ir ļoti ilgi gaidījusi šādu iespēju. Capitals NHL saimē ir vairāk nekā 40 gadus, taču pie titula tā arī vēl nav tikusi, turklāt arī līdz finālam līdz šim bija aizsniegusies tikai vienreiz, 1998. gadā pārliecinoši zaudējot Detroitas Red Wings. Kad komandā ienāca Aleksandrs Ovečkins, likās, ka Capitals visi ceļi vaļā, taču ar krievu superzvaigzni tomēr nepietika, lai piepildītu savus sapņus. Bieži vien ceļā iestājās vai nu Sidnijs Krosbijs ar Penguins, kas pēdējos gados tika pie trim Stenlija kausiem, vai arī spēcīgā Bostonas komanda.

Šoreiz Ovečkins un Capitals prata salikt kopā vienādojumu tā, lai finālā spēlētu tieši viņi. Komandā nostabilizējies vārtsargs Breidens Holtbijs, kurš beidzot parāda savu labāko sniegumu tieši izslēgšanas mačos, tāpat lieliski spēlē veterāns Niklass Bekstrēms, bet īstais komandas vilcējs joprojām ir Ovečkins. Viņš būtiski ietekmē spēli katrā reizē, kad dodas laukumā, jau ar savu klātbūtni vien ieviešot pretinieku aizsargos paniku. Tieši Ovečkins bukmeikeru vērtējumā ir galvenais favorīts uz “play-off” labākā vārtu guvēja godu – šī iespēja novērtēta ar koeficientu 1,92. Savukārt rezultatīvākā spēlētāja tituls tiek paredzēts viņa partnerim Jevgeņijam Kuzņecovam (koeficients 1,75).

Sērijā kopumā abu komandu iespējas uzvarēt tiek raksturotas teju līdzvērtīgi. Neliels pārsvars bukmeikeru vērtējumā gan ir Golden Knights, taču tas arī loģiski izskaidrojams ar Lasvegasas mājas spēļu priekšrocībām, proti, ja būs nepieciešama sērijas septītā spēle, Golden Knights to aizvadīs savā laukumā. Starp citu, Betsafe bukmeikeri arī tieši to uzskata par ticamāko iznākumu šajā sērijā, novērtējot šādu iespēju ar koeficientu 5,25, kamēr iespēja, ka sērija noslēgsies jau ceturtajā vai piektajā mačā, saņēmusi visai augsto koeficientu 2,40.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi