Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Stenlija kauss: Vegasas Golden Knights hokejisti kā pirmie sasniedz konferences pusfinālu

Vegasas Golden Knights otrdien kļuva par Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas pirmo ceturtdaļfinālisti.

Lasvegasas komanda pirmās kārtas piektajā spēlē ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:1, 1:0) pārspēja Čikāgas Blackhawks, Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1.

Stenlija kausa ceturtdaļfinālā jeb Rietumu konferences pusfinālā Golden Knights tiksies ar komandu, kas šajā fāzē būs viszemāk izsēta.

Pirmā perioda otrajā pusē Džonatans Tēvzs un Aleksis Debrinkats panāca 2:0 Blackhawks labā, bet trešdaļas pēdējā minūtē un nākamā nogriežņa pirmajā minūtē vārtus guva Makss Pakjoretī un Markss Stouns, panākot neizšķirtu. Pēc Patrika Keina precīzā metiena Čikāgas komanda atgriezās vadībā, bet Aleks Martiness ātri izlīdzināja rezultātu.

Trešā perioda otrajā minūtē Alekss Tačs panāca 4:3 "Golden Knights" labā, un atlikušajā laikā vārti netika gūti, lasvegasiešiem iesoļojot nākamajā kārtā.

Divos gūtajos vārtos asistēja Viljams Kārlsons.

Tikmēr cīņu par izdzīvošanu turpina 2018.gada čempione Vašingtonas Capitals, kas ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) pārspēja Ņujorkas Islanders. Sērijā ar 3-1 vadībā ir Islanders, kas neizmantoja iespēju iekļūt nākamajā kārtā.

Metjū Barzala un Žana Gabriela Pažo vārti "saliniekiem" deva ātru vadību, taču otrajā periodā Jevgeņijs Kuzņecovs un Aleksandrs Ovečkins panāca 2:2, abos precīzajos metienos asistējot Džonam Karlsonam. Trešā perioda ceturtajā minūtē Ovečkins pretuzbrukumā ieguva Capitals komandai vadību, ko galvaspilsētas hokejisti nosargāja līdz pat finālsvilpei.

NHL vēsturē bijušas 194 sērijas, kurās kāda no komandām nonākusi iedzinējos ar 0-3. 73 reizes tika panākta piektā spēle, bet 22 reizes - sestais mačs.

Vienas uzvaras attālumā no Austrumu konferences pusfināla nonākusi Filadelfijas Flyers, kas ar 2:0 (1:0, 1:0, 0:0) pārspēja Monreālas Canadiens, sērijā panākot 3-1.

Flyers vārtsargs Kāters Hārts atvairīja visas 29 pretinieku mestās ripas, otro maču pēc kārtas paliekot "sausā". Vārtus guva Filips Maierss un Mihaels Rafls.

Tāpat soli no nākamās kārtas ir Dalasas Stars, kas ar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0) apspēlēja Kalgari Flames un sērijā panāca 3-2.

Pirmajā periodā gūtiem vārtiem apmainījās dalasietis Džeimijs Bens un Kalgari hokejists Mikaels Baklunds. Savukārt uzvaras vārtus Stars komandai guva Jons Klinberjs, kurš izcēlās trešā perioda otrajā minūtē.

Toronto un Edmontonā notiek 24 komandu izslēgšanas turnīrs, cīņu par Stenlija kausu turpinot 16 vienībām. Vispirms komandas "play-off" kvalifikācijas kārtā aizvadīja sērijas līdz trim uzvarām, bet pēc tam pārgāja uz tradicionālo sēriju formātu līdz četrām uzvarām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi