Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Vasiļevskis trešo sezonu pēc kārtas kandidē uz NHL labākā vārtsarga balvu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Vezinas balvas finālisti ir Konors Helebiks, Tūka Rasks un Andrejs Vasiļevskis, piektdien paziņoja NHL.

Balva, par kuras ieguvēju balso NHL ģenerālmenedžeri, katru gadu tiek piešķirta labākajam vārtsargam. Uzvarētājs tiks paziņots konferences fināla laikā vai pirms Stenlija kausa fināla.

Helebiks aizvadīja vairāk nekā 50 spēles Vinipegas "Jets" rindās ceturto sezonu pēc kārtas un bija labākais līgā ar sešām "sausajām" spēlēm. Ar piecām otro vietu dalīja Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš pārstāv Kolumbusas "Blue Jackets" vienību.

Helebiks arī bija otrais līgā izcīnīto uzvaru rādītājā (31) un septītais atvairīto metienu procentā (92,2%) starp vārtsargiem, kas aizvadījuši vismaz 20 spēles. Viņa bilance bija 31-21-5 ar 2,57 vidēji mačā ielaistiem vārtiem, kad NHL sezona 12.martā tika pārtraukta, ņemot vērā bažas par koronavīrusu.

Helebiks 2017./2018.gada sezonā Vezina balvas vērtējumā palika otrais un būs pirmais vārtsargs "Jets"/Atlantas "Thrashers" vēsturē, ja iegūs balvu.

Rasks sezonu noslēdza ar bilanci 26-8-6 un kopā ar Jaroslavu Halāku palīdzēja Bostonas "Bruins" iegūt Dženingsa balvu, ļaujot pretiniekiem gūt vismazāk vārtus (167) NHL.

Viņš bija labākais līgā ar 2,12 vidēji mačā ielaistiem vārtiem, kopā ar Merzļikinu dalīja otro vietu "sausajās" spēlēs un bija otrais līgā atvairīto metienu procentā (92,9%) starp vārtsargiem, kuri aizvadīja vismaz 20 spēles. Viņš ļāva gūt pretiniekiem tikai divus vai mazāk vārtus 27 no 41 spēles un sezonu sāka ar 20 spēļu punktu sēriju uz mājas arēnas ledus (14-0-6). Rasks ieguva Vezinas balvu 2013./2014.gada sezonā.

Pagājušās sezonas Vezinas balvas ieguvējs Vasiļevskis ar bilanci 35-14-3 jau trešo NHL sezonu pēc kārtas ir līderis vārtsargiem gūto uzvaru jomā. No 17.decembra līdz 15.februārim viņam bija 21 spēle pēc kārtas ar vismaz vienu izcīnītu punktu komandai (19-0-2). Vārtsargs vidēji mačā savos vārtos ielaidis 2,56 ripas un atvairījis 91,7% pretinieku metienu, kā arī trīs reizes atstājis savus vārtus neieņemtus, kamēr "Lightning" ar šīs sezonas bilanci 43-21-6 divreiz uzvarējusi vismaz desmit spēles pēc kārtas.

"Es domāju, ka puiši piekritīs, ka jūs nevarat būt labs vārtsargs bez lieliskas komandas," sacīja Vasiļevskis. "Tas ir ļoti grūti, jo īpaši NHL. Pārāk daudz labu spēlētāju cenšas gūt vārtus. Balvu ir pelnījusi visa komanda."

Vasiļevskis pagājušajā sezonā ieguva Vezinas balvu un ir finālists šajā vērtējumā jau trešo gadu pēc kārtas. Viņš varēja kļūt par pirmo, kurš to izcīnījis divas sezonas pēc kārtas. Pēdējoreiz kas tāds padevās Martinam Brodēram ar Ņūdžersijas "Devils" 2006./2007. un 2007./2008.gada sezonā.

2020.gada NHL balvas tika plānots pasniegt 18.jūnijā Lasvegasā, taču 25.martā tas tika atlikts uz vēlāku laiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi