Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +25 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

Zembergs par Šiciem: No reanimācijas līdz medaļai

Priecājoties par brāļu Šicu bronzas medaļu, derētu atcerēties trīs gadus senus notikumus. Toreiz notikušais nekādi nevedināja domāt, ka kaut kas tamlīdzīgs varētu notikt.

Brāļi Šici Sočos izcīna bronzu! (+FOTO)

2011. gada 19. maijā Latviju aplidoja šokējošā ziņa, ka smagā autoavārijā cietis Vankūveras olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvējs kamaniņu sportā Juris Šics. Sākotnēji par sportiskās karjeras turpināšanu vispār nebija runas, jo vajadzēja glābt sportista dzīvību. Jurim bija iegurņa trauma ar kaulu lūzumiem, un pēc operācijas viņš nokļuva reanimācijā. Pieteicās asins donori viņa dzīvības glābšanai. Neilgi pirms Soču olimpiādes intervijā Dienai Juris Šics uz autoavāriju jau atskatījās ar humora piesitienu. «Manī vēl ir daudz skrūvju un metāla gabalu, kas, cik sapratu, paliks uz visu dzīvi, taču - tpu, tpu, tpu - pagaidām nekādi netraucē. Cerams, ka tā arī paliks. Lidostā arī nepīkst. Laikam ielikts labs metāls.»

Tā nebija vienīgā brāļu ekipāžas liksta olimpiskajā ciklā. Pēc Vankūveras ilgstoši no pleca traumas atlaba otrs brālis Andris. Pāris gadu viņi nevarēja trenēties ar pilnu atdevi, tāpēc pilnvērtīga gatavošanās Sočiem noritēja tikai pēdējos divus gadus.

Pirms spēlēm rezultāti nerosināja optimismu, ka Vankūveras medaļu braucieni varētu atkārtoties. Pasaules kausa (PK) izcīņā šosezon izcīnītā augstākā bija piektā. Gandrīz vai vienīgais medaļas pavediens bija meklējams pirms gada notikušajās PK sacensībās Sočos. Toreiz Šici bija trešie.

Interesanti, ka Šiciem parocīgas ir tieši olimpiskās trases. Pēc Vankūveras sudraba viņi 2011. gadā izcīnīja pasaules čempionāta bronzu Turīnas 2006. gada olimpisko spēļu trasē Čezānā. Iespējams, tā ir prasme īpaši pielāgoties sacensību vietām, kurās notiek četrgades galvenās sacensības. Brāļi pat smejoties esot krievu sportistiem sacījuši: «Paklau, kāpēc jūs Soču trasi esat uzbūvējuši speciāli mums?»

Nākamās olimpiskās spēles būs pēc četriem gadiem Korejā. Tik smagus pārbaudījumus pilnīgi noteikti vēlreiz nepiedzīvot, bet vēl viena medaļa mājās iederētos, lai būtu pilns komplekts.

Olimpiskajiem jaunumiem un rezultātiem sekojiet līdzi arī laikrakstā Diena un portāla Diena.lv Olimpiskajā sadaļā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi