Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ātruma cilts: kā brauksim, kad pasaulē beigsies benzīns

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā jaunāko raidījuma Ātruma cilts sēriju. Tajā Pauls Timrots iepazīstas ar pavisam neparastu ātruma sporta veidu – baikdžoringu. Tam nav nepieciešama degviela, bet gan kalnu velosipēds un suns.

Paulu ar baikdžoringu iepazīstina Raimonds Kleinbergs, Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas pārstāvis un godalgots šī sporta veida braucējs. Raimonds šajā disciplīnā pirmo reizi startējis 2011. gadā un jau pāris gadus vēlāk iekļuvis pasaules elitē.

Baikdžorings ir ir visātrākais no kamanu suņu sporta veidiem. Tajā velosipēdists traucas suņa pavadā, un šajā sporta veidā ir gan piecus līdz septiņus kilometrus garas sprinta distances, gan vidējās distances 30 kilometru garumā un garās distances – 80–100 kilometru. Raimonda lauciņš ir sprints, kur vidējais ātrums šķēršļotā apvidū ir ne mazāks par 30 km/h. Suns dod aptuveni piektdaļu jaudas, bet rezultāts ir atkarīgs no pārinieku sadarbības. Velosipēdista uzdevums šajā tandēmā ir braukt maksimāli ātri un pēc iespējas atvieglot suņa darbu.

Šī sporta veida noteikumi paredz, ka piedalīties var ar jebkuras sugas suni, bet Raimonds zina stāstīt, ka kuru katru suni nevar pieradināt pie velo vilkšanas. Visatbilstošākie ir medību un putnu suņu sugu jaukteņi. Suns tiek vadīts ar balss komandām, un tas ir pieradināts tā, ka treniņos vai sacensībās nemana malējos kairinājumus. Tiem braucējiem, kas vēlas sasniegt lielāku ātrumu, velosipēda alternatīva var būt skūters, bet piesardzīgākie var izmēģināt kanikrosu jeb skriešanu ar suni.

Kādas ir izmaksas, lai iegādātos sunim nepieciešamo aprīkojumu, un kā sākt treniņu procesu, noskaidrosim jaunajā raidījuma sērijā.

Jaunajā "Ātruma cilts" sezonā Pauls Timrots un raidījuma komanda turpina meklēt ātrumu, piedzīvojumus un interesantus sarunu biedrus. "Ātruma cilts" katru ceturtdienu skatāma arī "LMT Viedtelevīzijā" un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi