Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ātruma cilts: Timrots vizinās ar režisora Gundara 1976. gada SAAB

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju.

Raidījumā turpinās rubrika Bez ABS, kurā skatītājiem ir iespēja iepazīties ar interesantiem pagājušā gadsimta automobiļiem un to īpašniekiem. Šoreiz raidījumā viesojas režisors un dramaturgs Lauris Gundars un viņa oranžais 1976. gada SAAB 96, kurš krustojumos joprojām spējīgs "izkost" daudzas mūsdienu mašīnas. Tāpat raidījumā atgriežas rubrika Blondīne servisā ar Aneti Ķēniņu, kurai uzticēts šķietami viegls uzdevums – nomainīt auto tuvās gaismas spuldzi. Tomēr ne vienmēr viss ir tik vienkārši, kā izklausās.

Režisora Laura Gundara SAAB no Stokholmas uz Latviju atceļojis 1991. gadā un kopš tā laika auto ir Laura īpašumā. Sarunā ar Paulu Timrotu Lauris atklās, vai vēl kāds šāds auto Latvijā ir sastopams un cik daudz ieguldījumu nepieciešams, lai uzturētu SAAB braukšanas kārtībā. Lauris arī pārliecinoši uzsver – neskatoties uz vecumu, SAAB it ne maz nav lēnīgs un bez problēmām iekļaujas intensīvā satiksmē.

Lai ne vien apspriestu, bet arī izmēģinātu auto spējas, Lauris un Pauls kāpj oranžajā mašīnā un dodas testa braucienā. Izbraucot dažus līkumus, Lauris rosina Paulu pašam sēsties pie SAAB stūres. Pauls gan atzīst, ka ar šādu auto brauks pirmo reizi, tomēr vilinošajam piedāvājumam piekrīt. Kā Timrotam veiksies ar tik veca auto vadīšanu, noskaidrosim šajā sērijā.

Raidījuma turpinājumā Pauls izaicinājuma stafeti nodot Anetes Ķēniņas rokās, kurai rubrikā Blondīne servisā pašas spēkiem jānomaina 1998. gada Volkswagen priekšējās tuvās gaismas luktura spuldzīti. Lai palīdzētu āķīgajā uzdevumā, Pauls ļauj izmantot mašīnas lietošanas rokasgrāmatu, kurā orientēties Anetei nemaz tik viegli nesanāk. Pēc instrukciju atrašanas jāķeras pie prakses, un šeit blondīnes piedzīvojumi servisā var sākties!

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo bieži izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem. 

Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi