Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ātruma cilts video: Vai e-autosportisti ir spējīgi savaldīt īstu rallija auto?

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā ātruma un piedzīvojumu raidījuma Ātruma cilts jaunāko sēriju. Raidījumā nebijis notikums – Paula Timrota lomā iejuties autosportists Reinis Nitišs. Arī raidījuma stāsts šoreiz par jaunumiem motoru sporta pasaulē – Latvijā pirmajām e-autosporta sacīkstēm E-autosport Grand Prix (EGP) rallija disciplīnā. Taču notikumi neaprobežosies vien ar virtuāliem auto, jo e-autosportisti pirmo reizi izmēģinās spēkus pie īsta rallija auto stūres 333 trasē autošosejas braucēja Ģirta Krūzmaņa vadībā.

E-autosports pasaulē un arī Latvijā arvien straujāk kļūst populārs, pārliecinoši piesakot sevi kā autosporta nākotni. Pat autosporta leģenda Reinis Nitišs ir iemēģinājis braukšanu ar e-auto, un ar lielu interesi devies iepazīties ar e-autosporta sacīkstēm un to dalībniekiem. EPG ir aizvadījis savu pirmo čempionātu rallija disciplīnā, un divi uzvarētāji tikuši pie iespējas izbraukt ar īstiem sacīkšu auto "333" trasē. Ātruma cilts devusies uz norises vietu, kur Reinis satiek sacensību organizētāju Raimondu Strokšu, lai noskaidrotu, kā radās ideja veidot e-autosporta sacensības, cik liela ir sportistu atsaucība Latvijā un kādi ir organizatoru plāni nākotnei. 

Reinis trasē satiek arī EGP čempionāta uzvarētājus – Krišu Jaunzemi un Ralfu Igaveņu, kurus sagaida liels izaicinājums – viņiem savas braukšanas prasmes jāpierāda nevis pie virtuāla, bet gan īsta sacīkšu auto stūres īstā trasē. Abi sarunā atklās, kā nolēma pievērsties e-autosportam un kā vērtē savas izredzes pie rallija mašīnas stūres. 

Sportistiem sagatavoties lielajam pārbaudījumam palīdzēs pieredzējušais pilots Ģirts Krūzmanis, kurš pēc tikšanās ar braucējiem atzīst – ir grūti prognozēt iznākumu. Savukārt Raimonds Strokšs savās prognozēs ir optimistisks un pārliecināts, ka sportisti pratīs braukt arī ar īstu auto. Kā Krišs un Ralfs tiks galā ar uzdevumu un kā viņu braukšanu vērtēs Reinis Nitišs - noskaidrosim jaunākajā Ātruma cilts sērijā. 

Šajā Ātruma cilts sezonā Pauls Timrots atkal meklē interesantus, trakus un aizrautīgus sarunu biedrus, kuri pastāstīs par saviem piedzīvojumiem. 2019. gadā raidījums kļuvis vēl mobilāks, jo bieži izrausies no ierastās studijas un dosies uz kādu notikumu vietu vai interesantiem pasākumiem. 

Ātruma cilts katru trešdienu plkst. 19.00 skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunās ar tēmturi #ĀtrumaCilts. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi