Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ātrākie pulcējas Rīgā

Biķerniekos spīdveja Grand Prix startēs Ļebedevs un Gusts.

Augstākā līmeņa spīdveja sacensības pirmo reizi uzņems Rīga, kur Biķernieku trasē piektdien notiks pasaules komandu čempionāts junioriem, bet sestdien pasaules čempionāta septītajā posmā pulcēsies planētas teju visi spēcīgākie braucēji. Starp viņiem arī divi Latvijas sportisti – Anžejs Ļebedevs un Francis Gusts. 

Iepriekš pasaules čempionāta posmu Latvijā no 2006. līdz 2017. gadam vairākkārt uzņēma Daugavpils. 2014. gadā sacensības tika plānotas galvaspilsētā, tomēr pēc pamatīgām lietavām rīkotājiem neizdevās sakārtot trasi, tāpēc Grand Prix tika pārcelts uz Latgali. "Latvijā ir senas spīdveja tradīcijas, par ko varu teikt lielu paldies Daugavpils motosportistiem," norādīja Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis un piebilda, ka augstākā līmeņa sacensību norise Rīgā varētu pacelt šī sporta veida popularitāti vēl augstākā līmenī.

Rīgā tiek gaidīti visi spēcīgākie spīdveja braucēji ar pasaules čempionāta kopvērtējuma līderi poli Bartošu Zmarzliku priekšgalā. Mājinieku lielākās cerības saistās ar Andžeju Ļebedevu, kurš šosezon jau piedalījās iepriekšējā pasaules čempionāta posmā Zviedrijā, kur aizvietoja savainojumu guvušo mājinieku, taču palika nieka tiesu aiz pusfināla barjeras. Pēdējā brīdī iespēja startēt Rīgas Grand Prix pavērās arī 20 gadu vecajam Francim Gustam, kurš aizvietos traumēto austrālieti Džeku Holderu.

Ar Gusta sniegumu gan saistās lielākās cerības arī piektdien paredzētajā pasaules komandu čempionātā junioriem, kur viņš kopā ar Ričardu Ansviesuli un Ernestu Matjušonoku būs starp favorītiem uz pirmo vietu. Biļetes uz Rīgas Grand Prix esot izpirktas (to tiešraide TV6 kanālā), bet piektdienas sacensībām (tiešraide Go3 Sport Open) tās esot pieejamas. 

Spīdvejs

11.VIII Pasaules komandu čempionāts junioriem

  • 12.00 Oficiālie treniņbraucieni
  • 17.45 Atklāšanas ceremonija
  • 18.00 Sacensību starts

12.VIII Pasaules čempionāta posms Rīgas Grand Prix

  • 11.00 Kvalifikācijas braucieni
  • 16.45 Atklāšanas ceremonija
  • 17.00 Sacensību starts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi