Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Divus MXGP posmus aizvadījušais Jonass savu gatavību šobrīd vērtē kā 70%

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass šobrīd ir aptuveni 70% gatavībā, bet pagājušajā nedēļā aizvadītajā pasaules čempionāta otrajā posmā sasniegtos rezultātus viņš vērtē kā optimālus un pašsaprotamus, ņemot vērā pērn piedzīvoto ceļgala traumu un izmaiņas, kuras nesusi pāriešana no MX2 klases.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Jonass no Rockstar Energy Husqvarna komandas svētdien Lielbritānijā izcīnīja 11.vietu pasaules čempionāta otrajā posmā prestižākajā MXGP klasē. Viņam šīs bija tikai otrās sacensības MXGP klasē, jo iepriekšējos gados viņš sacentās MX2 klasē.

Rezultāta izteiksmē šīs sacensības Jonass vērtē kā ne īpaši veiksmīgas, taču ar optimismu raugās nākotnē. "Otro posmu nesauktu par pašu veiksmīgāko, rezultāts nav tik augsts kā gribētos."

"Neskatoties uz rezultātu, ieguvu ļoti vērtīgu pieredzi, iemācījos daudz ko jaunu par motociklu, kas ir pilnīgi atšķirīgs no MX2 klases. Noteikti vēl ļoti daudz jāmācās un pēc iespējas vairāk stundas jāpavada uz motocikla, lai ar to justos kā viens vesels," aģentūrai LETA teica Jonass.

Sacensību pirmajā braucienā Jonass jau no sākuma bija nedaudz ārpus pirmā desmitnieka, tomēr pirmā brauciena izskaņā viņš pāris vietas zaudēja un bija 14.pozīcijā. Savukārt otro braucienu latvietis sāka lieliski un iekārtojās sestajā pozīcijā. Tajā viņš noturējās dažus apļus, bet pēc tam pakāpeniski slīdēja arvien zemāk un beigās ierindojās 11.pozīcijā.

"Iepriekš gūtās traumas dēļ nav aizvadīts pietiekami daudz stundu uz motocikla. Šīs bija tikai otrās sacensības, bet treniņos intensitāte ir pavisam cita. Sacensību pirmajos apļos tā ir ļoti augsta, tāpēc sanāk daudz ātrāk nogurt. Jāskatās uz priekšu, galvenais ir iekrāt jaunu pieredzi," optimistisks bija motokrosa braucējs.

Kaut arī bija šaubas, vai Jonass ceļgala savainojuma dēļ spēs pilnvērtīgi atgriezties motosportā jau ar pašiem pirmajiem posmiem, šī brīža veselības stāvokli sportists vērtē kā labu.

"Šobrīd ar ceļgalu viss ir kārtībā, tomēr pēc smagākiem treniņiem un sacensībām tas piepamst, un var just, ka kāja daudz ātrāk sagurst, nekā tam vajadzētu būt. Tomēr kopumā viss ir kārtībā, tas netraucē trenēties un startēt," izteicās Jonass, kurš neslēpa, ka pie fiziskās formas jāstrādā vēl daudz. "Domāju, fiziskais šobrīd man ir aptuveni 70% līmenī. Vēl ir daudz jāstrādā un jātrenējas."

Jonass norādīja, ka ir arī plānotas tehniskas izmaiņas pirms nākamā posma.

"Pēc iepriekšējā posma ar komandu un inženieriem apspriedāmies un nolēmām motociklam veikt nelielas izmaiņas, taču konkrētāk tas būs zināms pēc nākamā sacensību posma. Būs jāizdara secinājumi, vai uzlabojumi ir pozitīvi vai nē," teica Jonass, kurš piebilda, ka vēl nepieciešams ieguldīt daudz darba, lai pilnvērtīgi pārietu no MX2 uz MXGP klasi un startētu ar jauno motociklu.

2017.gadā Jonass kļuva par pasaules čempionu MX2 klasē, bet divreiz viņš kļuva par šīs klases vicečempionu.

Šajā sezonā pasaules čempionātā paredzēti 19 posmi, no kuriem desmitais jūnija vidū notiks Ķegumā. Nākamais etaps notiks jau šajā nedēļas nogalē Nīderlandē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi