Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jonass Spānijas Grand Prix noslēdz sestajā vietā

Latvijas motobraucējs Pauls Jonass no Gas Gas komandas svētdien pasaules motokrosa čempionāta 13.posmā - Spānijas Grand Prix - MXGP klasē izcīnīja sesto vietu.

Pirmo braucienu Jonass noslēdza sestajā vietā, bet otrajā braucienā finišēja piektajā vietā, kas posma kopvērtējumā deva sesto vietu. 

Otrajā braucienā Spānijas braucējs Horhe Prado izvirzījās vadībā startā, bet Jonass sāka cīņu par trešo vietu, atpaliekot no nīderlandieša Džefrija Herlingsa. Pēc kļūdas izbraucot līkumu Jonass noslīdēja uz piekto vietu un atpalika no itāļa Antonio Kairoli tikai par 0,5 sekundēm, taču brauciena laikā starpība pieauga. 

Brauciena vidū Herlingss cieši brauca aiz līdera Prado, meklējot iespēju, kad varētu izvirzīties vadībā, un pēc Prado kļūdas viņš to paveica. Brauciena turpinājumā Herlingss pārsvaru tikai palielināja, ātri vien apsteidzot Prado par četrām sekundēm.

Savukārt slovēnis Tims Gajsers izmantoja vēl vienu Prado kļūdu citā līkumā un pakāpās uz otro pozīciju, bet par vietu trijniekā neatlaidīgi cīnījās arī Kairoli. Pēdējos divos apļos Prado tomēr izdevās nosargāt trešo pozīciju.

Pirmais finišēja Herlings, par 4,28 sekundēm atpalika Gajsers, bet labāko trijnieku, atpaliekot no pirmās vietas ieguvēja par 11,71 sekundi, noslēdza Prado. Jonass no pirmās vietas ieguvēja atpalika par 19,5 sekundēm.

Spānijas posma kopvērtējumā pirmo vietu ar izcīnītiem 45 punktiem ieņēma Herlingss, otrajā vietā ar 52 punktiem ierindojās Prado, bet 40 punktus un trešo vietu izcīnīja Gajsers. Savukārt Jonass šajā posmā izcīnīja 31 punktu.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderpozīcijā ar 505 punktiem atrodas Herlingss, otrajā pozīcijā ar 493 punktiem ir francūzis Romēns Fevrs, bet labāko trijnieku ar 490 punktiem noslēdz Gajsers. Latvijas braucējs kopvērtējumā atrodas septītajā vietā ar 352 izcīnītiem punktiem.

Šajā sezonā ir palikuši vēl pieci posmi, un nākamie trīs norisināsies Pjetramuratā, Itālijā

Iepriekšējā posmā, kas norisinājās Lakapella Marivālā Francijā, Jonass izcīnīja sesto vietu.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots novembrī Itālijā.

Sestdien sacensības aizvadīja braucēji Eiropas čempionāta EMX125 klasē. Kārlis Alberts Reišulis kvalifikācijas braucienā ierindojās 13.vietā, bet Roberts Lūsis - 29.vietā 38 braucēju konkurencē, iekļūstot pamatsacensībās.

Sacensību pirmajā braucienā Reišulis finišēja desmitajā vietā, bet Lūsis ieņēma 22.vietu. Otrajā braucienā Reišulis ierindojās septītajā vietā, bet Lūsis - 25.vietā. Ar 25 punktiem posma kopvērtējumā Reišulis ieņēma desmito vietu, bet Lūsis palika bez punktiem, ierindodamies 30.vietā 39 braucēju konkurencē.

Uzvaru ar 43 punktiem izcīnīja nīderlandietis Ivano van Erps.

Čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Reišulis ar 69 punktiem ieņem 13.vietu 49 punktus guvušo dalībnieku vidū. Līderis ar 174 punktiem ir itālis Valerio Lata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi