Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Jonass titulu aizstāvēt nespēs: sezona beigusies priekšlaicīgi

Latvijas vadošajam motokrosa braucējam Paulam Jonasam pēc ceļgala operācijas sezona noslēgusies priekšlaicīgi, ceturtdien paziņoja sportists.

Vēl septembra sākumā Jonass piedzīvoja kritienu pasaules čempionāta 18.posmā Turcijā. Lai arī sportistam bija veselības likstas, viņš ar komandu Red Bull KTM Factory Racing nolēma startēt nākamajā etapā Nīderlandē, kur arī krita, bet kopumā ierindojās sestajā vietā.

"Pēc kritiena Turcijā mans ceļgals bija bēdīgā stāvoklī, tomēr kopā ar komandu nolēmām turpināt startēt un nezaudēt izredzes uz MX2 titulu, lai gan mani mocīja sāpes. Tieši šīs sāpes ir tas, ar ko man asociējas posms Nīderlandē," sociālajos tīklos ceturtdien ierakstīja Jonass. "Vakardien man tika veikta ceļgala operācija. Ārsti paveica lielisku darbu. Skaidrs, ka šīs nedēļas posmā Itālijā es nestartēšu. Ienīstu pievilt savus fanus, bet, ja vēlos atgriezties trasē un darīt to, ko mīlu visvairāk, ir nepieciešams pāris veselu kāju. Atgriezīšos 2019.gadā."

Pasaules čempionātā šosezon atlicis vairs tikai viens posms - šonedēļ Itālijā. Pēc 19 veiktiem etapiem kopvērtējuma vadībā ar 823 punktiem ir Jonasa komandas biedrs Horhe Prado no Spānijas, kamēr latvietis ar 777 punktiem ir otrais. Trešo vietu ar 633 punktiem ieņem dānis Tomass Kjērs Olsens.

Līdz ar to par pasaules čempionu šogad MX2 klasē kronējams Prado, kamēr pērn šo titulu ieguvušais Jonass sezonu noslēgs otrajā vietā. Šosezon latvietis izcīnīja piecas uzvaras.

Pagaidām nav skaidrības par Jonasa nākotni, bet, iespējams, sportists nākamsezon varētu pārcelties uz prestižāko MXGP klasi.

Jonass pērn tika kronēts par pasaules čempionu MX2 klasē, veicot jaunu ierakstu Latvijas motokrosa vēsturē.

Pirms tam pasaules čempionātos motokrosā latvieši titulus bija izcīnījuši vien blakusvāģu sacensībās, kur savulaik dominēja Kristers Serģis un Artis Rasmanis, kuriem izdevās piecas reizes kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Tāpat blakusvāģu sacensībās trīskārtējs planētas čempions ir kantētājs Kaspars Stupelis, bet reizi pie zelta tika arī Kaspars Liepiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi