Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Latvijas autobraucēji Nitišs un Baumanis otrajā desmitā pēc pirmās dienas Portugālē

Latvijas autobraucēji Reinis Nitišs un Jānis Baumanis ieņem vietas otrajā desmitā pēc pirmās sacensību dienas pasaules čempionāta (PČ) rallijkrosā jaunās sezonas ievadā posmā, kas norisinās Portugālē.

Nitišs, kurš debitē "All-Inkl.com" komandā no Vācijas, pirmajā kvalifikācijas braucienā ieņēma desmito vietu, bet otrajā braucienā viņš ieņēma 12.vietu, kas summā viņam dod 66 punktus un 11.pozīciju. Nitišs startē ar "Seat Ibiza" mašīnu.

Savukārt Baumanis, kurš aizvadīs pirmo pilno sezonu pasaules čempionātā "SuperCar" klasē pārstāvot "Austria" komandu, ar "Ford Fiesta" braucamo pirmajā braucienā bija 13.vietā, otrajā viņš pakāpās divas pozīcijas augstāk, kas viņam dod 64 punktus un 14.vietu kopējā vērtējumā.

Līderis ar 95 punktiem ir zviedrs Matīass Ēkstrems, kamēr trīs punkti mazāk ir viņa tautietim Jūhanam Kristofešsonam. Tikmēr piektais ir deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs, bet pēdējo divus gadu rallijkrosa pasaules čempions norvēģis Peters Sūlbergs ir septītais, attiecīgi ar 78 un 71 punktu.

Sacensībās startē 20 autobraucēji.

Svētdien gaidāmi vēl divi kvalifikācijas braucieni, pēc kuriem tad arī risināsies pusfināli un fināls.

Tikmēr Eiropas čempionāta "Super 1600" klasē Jāņa Baumaņa brālis Artis, kurš pārstāv "Set Promotion" komandu, kurā pērn startēja arī viņa brālis, kļūstot par Eiropas čempionu. Pirmajā braucienā A.Baumanis ieņēma 18.vietu, bet otrajā bija astotais, kas viņu ar 62 punktiem pagaidām ierindo devītajā pozīcijā 32 dalībnieku konkurencē.

Sacensībās startē arī brāļu Ivo un Uģa Traubergu "TT Motorsport"  komanda, kuras braucēji Dmitrijs Malakhovs un Jegors Saņins ir attiecīgi 16. un 22.vietā.

Jau ziņots, ka pirms diviem gadiem Nitišs izcīnīja pasaules rallijkrosa čempionāta bronzas medaļu, bet pērn, savā otrajā sezonā "Olsbergs MSE" komandā, viņš palika septītais. Tikmēr J.Baumanis pērn kļuva par Eiropas čempionu "Super 1600" klasē, bet tagad spēris soli augstāk.

Šogad pasaules rallijkrosa čempionāta posms pirmoreiz tiks aizvadīts arī Latvijā, sportistiem 1. un 2.oktobrī viesojoties Biķernieku trasē.

Kopumā sezonā būs 12 posmi, no kuriem lielākā daļa notiks Eiropā, bet pa reizei sacensības paredzētas arī Kanādā un Argentīnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi