Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Latvijas braucēji pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem mājas posmā centīsies iepriecināt līdzjutējus

Mājas trasē mēģinās iepriecināt savus atbalstītājus, radus un draugus, kā arī uzlabot savas pozīcijas pasaules čempionāta blakusvāģiem kopvērtējumā. Dalībai Ķeguma Grand Prix pieteicās 48 ekipāžas, bet svētdien finālbraucienos piedalīsies tikai trīsdesmit labākās pēc rezultātiem sestdienas kvalifikācijā.

«Pēc pagājušā posma Igaunijā viss atkal kļuvis iespējams,» Dienai atzina Māris Rupeiks, kurš no četrām sekmīgākajām latviešu pārstāvētajām ekipāžām kopvērtējumā atrodas viszemāk - sestajā vietā. Sezonas sākumā viņš ar kantētāju Haraldu Kurpnieku pat iedomāties nevarēja, ka beigās būs reāli pacīnīties par kopvērtējuma trijnieku, taču tagad tas šķiet īstenojams mērķis. Tiesa, viegli tas nebūs, un trijnieks, viņaprāt, ir pašreizējo iespēju maksimums.

«Nekādu finansiālo ieguvumu no iekļūšanas labāko trijniekā sezonas kopvērtējumā nebūtu. Pašiem būtu patīkamāk,» skaidro Rupeiks.

Visaugstākie mērķi sezonas kopvērtējumā un Ķegumā būs bijušajam pasaules čempionam Kasparam Stupelim, kurš kantē nīderlandieti Etjēnu Baksu. Aizvadītajā nedēļas nogalē viņi pārliecinoši triumfēja Igaunijas Grand Prix, iegūstot maksimāli iespējamos 50 punktus. Kopvērtējumā gan tas viņiem nedeva neko daudz, jo līderis beļģis Bens Adriansens ar holandieti Benu van den Bogārtu posmā ieguva otro vietu un saglabāja itin solīdu 101 punkta pārsvaru summā par vicelīderiem Baksu/Stupeli.

Jautāts, kam ir lielākas priekšrocības mājas trasē - ekipāžai ar latviešu braucēju vai latviešu kantētāju, Rupeiks pēc nelielas apdomāšanās teic, ka trases pārzināšana ir svarīga abiem. «Ķegums ir specifiska trase, sarežģīta, ar daudz lēcieniem, kas ir mans trumpis atšķirībā no citiem. Centīsimies uzrādīt labu rezultātu.»

Stupelis atzīst, ka vienmēr ir īpašas sajūtas, startējot mājās. «Igaunijas un Latvijas posmi sezonas laikā ir labākais brīdis. Arī Etjēnam patīk Ķeguma trase, tā varētu pat būt viņam vismīļākā. Startējot mājās, ir lielāks atbalstītāju pulks nekā parasti. Citam varbūt tas dod lielāku stresu, bet man tas vienmēr dod papildu motivāciju. Tiešām patīk startēt te!» skaidro Stupelis.

Šīs sacensības Ķeguma trasei ir pēdējās pirms nopietnu pārbūvju uzsākšanas. Nākamajā gadā Latvijā notiks motokrosa Nāciju kausa izcīņa jeb visaugstākās raudzes sacensības. Lai izpildītu tās prasības, nāksies šo to mainīt, sevišķi startu. Bet nelielas izmaiņas notikušas jau šogad. Stupelis teic, ka esot dzirdējis - šogad segums esot smilšaināks.

Tehniskā ziņā Stupeļa ekipāžai varētu būt nelielas priekšrocības pār pārējiem. «Finansiāli ir arī turīgākas komandas, bet mēs cīnāmies par visaugstākajām vietām kopvērtējumā, tāpēc motoru un riepu ražotāji ir ieinteresēti mums piedāvāt vislabāko preci.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Motokross

Pasaules čempionāts blakusvāģiem, Ķeguma Grand Prix
Sestdien, 10. VIII
10.00 Brīvie treniņbraucieni un kvalifikācija
15.00 Pusfinālbraucieni ar kopējo startu
18.00 Minifutbola turnīrs visiem, kas nav profesionāli futbolisti
21.00 Nakts balle ar dzīvo mūziku, DJ, atrakcijām
Svētdien, 11. VIII
8.15 Iesildīšanās un starta treniņi
10.40 Finālbrauciens senioru klasē
11.00 PČ un EČ dalībnieku autogrāfu sesija
11.30 Sacensību oficiālā atklāšana
12.00 Finālbraucieni

Biļešu cenas: bērniem līdz septiņu gadu vecumam un invalīdiem bez maksas, bērniem līdz 13 gadu vecumam un pensionāriem Ls 5 (sestdien) un Ls 7 (svētdien), pārējiem Ls 7 un 9.

Kopvērtējums
1. Adriansens/van den Bogārts (Beļģija/Nīderlande) 402
2. Bakss/Stupelis (Nīderlande/Latvija) 301
3. Hendrikss/Mucenieks (Beļģija/Latvija) 290
4. J. Daiders/L. Daiders (abi Latvija)271
6. Rupeiks/Kurpnieks (abi Latvija)231

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi