Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Latvijas motokrosa izlase kvalificējas pasaules Nāciju kausa A finālam

Roberts Justs sestdien uzrādīja augstvērtīgāko rezultātu no Latvijas motokrosa izlases pārstāvju iespētā pasaules Nāciju kausa izcīņas kvalifikācijas braucienos, bet Latvijas izlase ar novājinātu sastāvu spēja kvalificēties A finālam. Latvijas komanda trīs braucēju sastāvā kvalifikācijā kopsummā uzrādīja 16. labāko rezultātu 33 komandu konkurencē.

R.Justs MX2 klases ieskaitē uzrādīja 13. labāko laiku, par minūti un 32,823 sekundēm atpaliekot no ātrākā laika īpašnieka - vācieša Kena Rožena. Šajā klasē kvalifikācijas sacensībās piedalījās 33 sportisti.

Savukārt prestižākajā MX1 klasē Latvijas pārstāvis Dāvis Ivanovs ierindojās 21. vietā 32 sportistu konkurencē, no uzvarētāja Antonio Kairoli (Itālija) atpaliekot par apli. Tikmēr Open klasē 14. vietu 33 sportistu konkurencē izcīnīja Lauris Freibergs, kurš par apli atpalika no uzvaru izcīnījušā Nīderlandes braucēja Džefrija Hērlingsa.

Nāciju kausa ieskaitē kvalifikācijā labākie bija Vācijas, Beļģijas un Itālijas braucēji. Pamatsacīkstes sportisti aizvadīs svētdien.

Ivanovs un Freibergs Latvijas izlases sastāvā tika apstiprināti tikai šonedēļ, jo galvenie pretendenti uz šīm vietām iedzīvojās savainojumos. Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka MX1 klasē Latviju pārstāvēs Matīss Karro, bet MX2 un Open klasēs startēs attiecīgi brāļi Roberts un Augusts Justi. Septembra sākumā kļuva zināms, ka smagu traumu ārstējošā Karro vietā izlasē iekļauts Dāvis Līvs, tomēr viņš jau vairāk nekā nedēļu ārstē smagu pleca traumu, kuras dēļ sezona sportistam ir beigusies.

Savukārt aizvadītajā nedēļas nogalē traumas dēļ no sastāva izkrita arī A.Justs, kurš pasaules čempionāta posmā Vācijā startā iedzīvojās atslēgas kaula lūzumā. Vēl pirmdienas rītā bija plānots, ka sacensībās piedalīsies jaunais Kārlis Sabulis, tomēr viņš tika aizstāts ar Freibergu, turklāt veterānam tika piešķirts A.Justa motocikls, ar ko šogad braukts pasaules čempionātā MX1 klasē.

Pagājušajā gadā Latviju pasaules Nāciju kausā pārstāvēja Freibergs (MX1), Ivanovs (MX2) un Ivo Šteinbergs (MX3), ieņemot 22. vietu. Kā ziņots, arī Šteinbergs traumas dēļ šogad nevar braukt jau ilgāku laiku. Tāpat šī sezona priekšlaicīgi noslēgusies vēl vairākiem spēcīgākajiem Latvijas motokrosistiem, kas būtu bijuši reāli pretendenti uz startu Nāciju kausā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi