Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas rallijs tomēr netiks iekļauts WRC kalendārā

Eiropas rallija čempionāta (ERC) Latvijas posms Rally Liepāja netiks iekļauts Pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā, aģentūru LETA informēja sacensību rīkotāji RA Events.

WRC rīkotāji un RA Events pirms nepilnām divām nedēļām sāka sarunas par Liepājas rallija iespējamu iekļaušanu 2020.gada sezonas kalendārā.

Neskatoties uz abu pušu ieinteresētību un ERC rīkotāja Eurosport Events atbalstu apvienota rallija sarīkošanā, RA Events šobrīd turpinās darbu tikai pie FIA Eiropas rallija čempionāta otrā posma sarīkošanas, kura norise paredzēta 14.- 16.augustā.

"Vēlos izteikt pateicību WRC Promoter par Liepājas rallija novērtējumu, atzīstot to par cienījamu kandidātu iekļaušanai WRC kalendārā. Tas ir augsts mūsu darba novērtējums, kas paveikts kopš 2012.gada, kad uzsākām pirmā Rally Liepāja sarīkošanu. Vēlos izteikt arī pateicību FIA un Eurosport Events par sniegto palīdzību," RA Events citē rīkotāju direktora Raimonda Strokša teikto.

Strokšs atzīts, ka dažu dienu laikā tika paveikts liels darba apjoms, lai varētu saprast, vai Latvija var divu mēnešu laikā sagatavoties prestižajām sacensībām.

"WRC rīkotājam esam parādījuši sevi un Latviju no labākās puses. Mēs pierādījām, ka nebaidāmies strādāt pie grandioziem mērķiem, pieņemot izaicinājumu sarīkot WRC posmu tik īsā laika periodā. Tomēr dažādu iemeslu dēļ ir nolemts, ka Latvijā notiekošais "Rally Liepāja" šogad netiks iekļauts pārveidotajā WRC kalendārā," informēja Strokšs.

Strokšs arī izteica pateicību Latvijas valdībai, rallija pilsētām, partneriem, medijiem un visiem rallija entuziastiem "par ātro rīcību un izrādīto atbalstu un izpratni, kas saistīta ar šāda mēroga sacensību sarīkošanu". 

"Arī uz šo situāciju aicinu skatīties no labās puses - Latvijai un Rally Liepāja tika piedāvāta unikāla iespēja, bijām ļoti tuvu iekļaušanai WRC kalendārā, un šobrīd vēl nezinām, kādas iespējas tas mums sniegs nākotnē. RA Events darbs līdz ar šo neapstājas, mēs turpinām aktīvi strādāt pie Eiropas rallija čempionāta otrā posma sarīkošanas augusta vidū," pastāstīja Strokšs.

Jau ziņots, ka pagājušajā ceturtdienā Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Sporta apakškomisijas sēdē deputāti pauda atbalstu licences iegādei WRC posma sacensību organizēšanai Latvijā.

Deputāti vienojās nosūtīt vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (V) un finanšu ministram Jānim Reiram (V) ar lūgumu WRC posma organizēšanai Latvijā licences iegādei rast nepieciešamos 450 000 eiro.

Sezonas sākumā no janvāra līdz marta vidum tika aizvadīti trīs posmi, kas norisinājās Montekarlo, Zviedrijā un Meksikā, kopvērtējuma vadībā atrodoties Toyota franču braucējam Sebastjanam Ožjē.

Nākamās plānotās sacensības WRC kalendārā ir Turcijas rallijs septembra beigās.

Uz nenoteiktu laiku jau pārcelts Argentīnas un Sardīnijas rallijs, bet posmi Portugālē, Kenijā, Somijā, Jaunzēlandē un Velsā atcelti pavisam. Šobrīd sezonas kalendārā ir astoņi posmi, taču nav zināms, vai visi tiks aizvadīti.

Pēc FIA datiem titula iegūšanai jāpabeidz septiņi sezonas posmi. Līdz Covid-19 pandēmijai tika pabeigtas trīs sacensības, kas FIA liek apsvērt alternatīvas iespējas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi