Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Motobraucēja Sabuļa nodotajās analīzēs atrasts meldonijs

Latvijas motobraucējs Kārlis Sabulis pieķerts aizliegto vielu lietošanā, liecina Latvijas Antidopinga biroja mājaslapā publicētā informācija.

Antidopinga uzraugs ziņoja, ka Sabuļa organismā aizliegtās vielas atrastas 5.maijā, kad Apē norisinājās tradicionālās Vaidavas kausa sacensības.

Paraugā, kas ņemts no sportista ķermeņa, atrastas aizliegtas vielas, tās metabolītu vai marķieru klātbūtne.

"Sabulim Latvijas motokrosa čempionāta otrajā posmā tika veikta dopinga kontrole. Iegūtajā paraugā atbilstoši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) akreditētās laboratorijas atzinumā norādītajam konstatēta dopinga viela meldonium [meldonijs], kas ir WADA starptautiskā standarta "Aizliegto vielu un metožu saraksts" S4 klases "Hormoni un metaboliskie modulatori" viela. Kārlim Sabulim no 29.maija piespriests pagaidu aizliegums startēt jebkurās sacensībās, kuras uzrauga WADA kodeksa parakstītājs tā biedrs vai nacionālā federācija," aģentūru LETA informēja Sabuļa pārstāvētā komanda MX Moduls.

"Aprīļa beigās piedalījos maratonā. Pēc distances veikšanas sajutu spēcīgas sāpes krūtīs, bija agrūtināta elpošana un bezspēks, kas turpinājās visas dienas gaitā. Turpmāko divu dienu laikā, simptomiem nemazinoties, devos pie ģimenes ārstes. Man tika konstatēta miokarda hipoksija un nozīmēta terapija ar magnēzija sulfīta un mildronāta medikamentiem. Nekavējoties, tajā pašā dienā nosūtīju vēstuli Latvijas Motosporta federācijai, kurā informēju par ārsta nozīmējumu un neatliekamu nepieciešamību ievadīt sportā aizliegto vielu sarakstā esošu medikamentu - mildronātu. Vēstulē izteicu arī lūgumu atļaut piedalīties federācijas rīkotajās sacensībās. Tā kā biju viņus informējis par dopinga vielas lietošanas nepieciešamību terapeitiskos nolūkos un tiku reģistrēts dalībai sacensībās, pieņēmu, ka terapeitiskās lietošanas atļauja uz ārsta nozīmēto medikamentu dalībai federācijas organizētās sacensībās man ir sniegta," situāciju skaidro Sabulis.

Lietas sagatavošana nodošanai Disciplinārajai antidopinga komisijai, kas lems par tālākajām sankcijām.

"Kārlis Sabulis kluba vadību par medikamentu lietošanu, kuru sastāvā ir kāda no sportā aizliegtajām vielām, informēja Latvijas motokrosa čempionāta otrā posma laikā, pēc tam, kad Sabulim tika veikta dopinga kontrole. Šāds gadījums kluba darbības laikā ir pirmo reizi. Esam saņēmuši Sabuļa paskaidrojumu, ceram ar šo situāciju tikt galā pēc iespējas ātrāk, jo tas ietekmē ne tikai Kārļa dalību Latvijas, bet arī starptautiskajās sacensībās," stāsta komandas menedžeris Valdis Seratinskis.

Sabulis pēc trim aizvadītajiem posmiem Eiropas čempionāta 250 kubikcentimetru klasē ieņem augsto ceturto vietu. Pirms trim gadiem viņš dažos posmos startēja arī pasaules čempionāta MX2 klasē.

ziņa papildināta ar informāciju par atrasto vielu un komandas skaidrojumu

Top komentāri

hm
h
Raksts ir pusfabrikāta līmenī, jo ļauj lasītājam minēt, kam ir taisnība - sportistam vai federācijai. Pirms "sensacionālā" paziņojuma vajadzēja vispirms noskaidrot, kurš melo. Bet varbūt autors pats kaut ko saputrojis?
Janka
J
pieķerts? Sportists ir ziņojis par epizodi jau pirms tam. Miokarda hipoksijas gadījumā nav dižas izvēles medikamentozai terapijai kā vien šis preperāts, stāsts par to, ka absurdu statūtu dēļ meldoniju iekļauj dopinga sarakstā ( nekādus reālus grandiozus rezultātu uzlabojumus šī viela nedod) , bet sporta veidos , kuros jāpanes anormālas slodzes organismam kā arī smadzeņu satricinājumi ,šis ir viens no vislābāk protekciju veicošiem medikamentiem. Ko tad izvēlēties : normāli funkcionējošas smadzenes un sirds muskulatūru vai tikt nosauktam par kaut kādu dopinga lietotāju?
Atkal
A
Kārtējais fakts, kurš pierāda, ka šī brīža federācijas vadība nestrādā un biedriem būtu viņa jāatlaiž!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi