Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Motocentram Zelta Zirgs valdība piešķir nacionālās sporta bāzes statusu

Motocentrs Zelta Zirgs atbilstoši sporta sabiedrības, tostarp līdzjutēju vērtējumam ir viens no labākajiem motocentriem Eiropā un pasaulē. MX1 Latvijas Grand Prix Ķegumā tiek atzītas kā vienas no labākajām sacensībām MX1 Pasaules čempionātā. To nosaka gan lieliskā motocentra infrastruktūra un sakoptā vide, gan interesantā trase un tās ideālā pārredzamība, kas ļauj līdzjutējiem rūpīgi sekot visai sacensību norisei.
Otrdien, 29. maijā, Ministru kabinets (MK) apstiprināja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto MK rīkojuma projektu par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu Motocentram Zelta Zirgs.

Sabiedrība ar ierobežotu atbildību Baltijas kausa fonds ir iesniegusi IZM iesniegumu par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu un dokumentus, kas apliecina Motocentra Zelta Zirgs atbilstību likumā minētajiem nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas nosacījumiem. Saskaņā ar likumu ir saņemts arī Latvijas Nacionālās sporta padomes sēdes atzinums par Motocentra Zelta Zirgs atbilstību nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanas nosacījumiem, piemēram, tās darbība tiek organizēta, priekšroku dodot pasākumiem, kurus rīko atzītās sporta federācijas vai profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādes, kā arī tajā rīkotie ar sportu saistītie pasākumi veido vismaz 50 procentus no faktiskā sporta bāzes noslogojuma.

Līdz ar nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu Motocentrs Zelta zirgs ar 2013.gada 1.janvāri netiks aplikts ar nekustamā īpašuma (NĪ) nodokli. Ķeguma novada dome ir izvērtējusi NĪ nodokļu maksātāju prognozējamo finansiālo ietekmi uz pašvaldības budžetu un arī neiebilst par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu Motocentram Zelta Zirgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi