Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nitišs un Baumanis apliecina ambīcijas cīņai par pjedestālu

Sestdien, kad tradicionāli notiek pirmās divas kvalifikācijas kārtas, gan Jānim Baumanim, gan Reinim Nitišam izdevās izvairīties no lielām kļūdām un "kritumiem" rezultātu tabulā, kas ir ļoti svarīgi pie tik sīvas cīņas par iekļūšanu finālā.

Pirms svētdienas kvalifikācijas kārtām abi bija starp 12 ātrākajiem, kas deva vietu pusfinālā. Turklāt svētdienas kvalifikācijas braucieni bija necerēti veiksmīgi – Reinis pēdējā kārtā pat pārspēja savu komandas biedru Matiasu Ekstrēmu un pilnībā izmantoja EKS komandas pieredzi un pakāpenisko progresu. Tas nozīmē, ka pirmo reizi pasaules rallijkrosa čempionāta vesturē divi latvieši pēc kvalifikācijas kārtām bija pirmajā sešiniekā.

Pusfināla barjeru ar ļoti prātīgu stratēģiju un tīru braucienu gan pārvarēja tikai Nitišs. Baumanis jau pirmajā līkumā uz savas ādas izjuta Andreasa Bakerūda pārgalvību un nepacietību reabilitēties par neveiksmēm pirmajā dienā. Savukārt finālā Reiņa izvēlētā stratēģija sekot abiem Volkswagen braucējiem Peteram Solbergam un Johanam Kristofersonam vairs neatmaksājās, jo Polo RX automašīna svētdien vairs nespēja turēt līdz Audi un Peugeot. Runājot par Reiņa lielisko 5. vietu Portugālē, jāpatur prātā, ka EKS kā Audi rūpnīcas komandas potenciāls sezonas turpinājumā ļaus cīnīties par goda pjedestālu. Neatbildēts jautājums ir Jāņa Baumaņa un STARD poteciāls turēt līdzi.

"Sezonas otrajā pusē mums ir reālas izredzes cīnīties par pjedestālu!" optimistiski noskaņots ir Jānis. STARD komanda ir labi nokomplektēta ar pieredzējušiem speciālistiem, taču šogad būs jācīnās ar vēl vairāk ražotāju atbalstītām komandām, kurām attīstībai pieejami rūpnīcu resursi. Tomēr Jānis ir pārliecināts, ka otrajā sezonas daļā STARD progresēs. "Diemžēl pirms sezonas nesanāca aizvadīt pilnvērtīgus testus, kā to darīja rūpnīcas komandas, bet sezona ir tikai sākusies un priekšā vēl ir vienpadsmit posmi, starp kuriem mums arī ir ieplānoti vairāki testi, kas noteikti palīdzēs uzlabot sniegumu sacensībās," norādīja Baumanis.

Lielākās austriešu komandas priekšrocības, kuras Baumanis uzskata par pietiekamu pamatu progresam sezonas gaitā, noteikti ir pieredze un profesionalitāte. "Pie stiprājām komandas pusēm noteikti var minēt inženierus un mehāniķus, kuri ir profesionāļi savā jomā. Ar viņiem ir prieks strādāt. Inženieriem ir milzīga pieredze autosportā, un no viņiem var ļoti daudz iemācīties gan par mašīnu, gan dažādām citām tehniskām lietām. Saņemot pirmo analīzes failu, man žoklis atkārās – pavadīju visu dienu lasot, analizējot un attiecīgi uzdodot jautājumus, uz kuriem atbildes bija vēl profesionālākas un precīzi aprakstītas. Turklāt komandas gars arī ir ļoti spēcīgs un motivēts uz augstiem rezultātiem. Taču nenoliegšu, ka ir vajadzīga veiksme, šajā sporta veidā bez veiksmes nekur augstu nevar tikt."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Porziņģis iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla spēlē iedzīvojies ikra muskuļa sastiepumā, otrdien pavēstīja viņa pārstāvētā Bost...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi