Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Sesks un Francis pārliecinoši triumfē Liepājas rallijā

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien uzvarēja arī Eiropas rallija čempionāta (ERC) piektā posma - Liepājas rallija - pēdējos trīs ātrumposmos un svinēja panākumu posma kopvērtējumā.

Latvijas ekipāža uzvarēja visos 12 ātrumposmos un tuvākos konkurentus apsteidza par minūti un 10,9 sekundēm.

Otrā finišēja spāņa Efrena Jarenas ("Škoda Fabia Rally2 evo") ekipāža, bet minūti un 11,6 sekundes lēnāka par Latvijas ekipāžu bija Somijas ekipāža ar pilotu Miko Heikili ("Škoda Fabia Rally2").

"Pat man, vietējam braucējam, kad ir tik daudz tramplīnu, nebija skaidrs, kā pareizāk braukt. Devām gāzi grīdā, un miers," pēc sacensībām sarunā ar organizatoriem teica liepājnieks Mārtiņš Sesks.

"Biju gaidījis, ka klāsies smagāk, taču varējām tā turpināt. Dažkārt lielāki akmeņi lika izmainīt bremzēšanas vietas un trajektorijas. Segums bija mazliet mitrs, taču spējām ar to sadzīvot. Arī turpinājumā bija pāris kļūdiņas, taču tikām galā. Mašīna bija sagatavota absolūti perfekti, un varējām veltīt uzmanību braukšanai. Tā bija tīrākā bauda. Šis noteikti bija labākais rallijs manā dzīvē," piebilda Sesks.

Dominējošais sniegums ļāva Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāžai tikt pie vairākām specbalvām. Jau pirmajā sacensību dienā Sesks nodrošināja "Talsi" specbalvu, pateicoties sešu Talsu novadā notiekošo ātrumposmu kopsummā uzrādītajam labākajam rezultātam.

Arī "SC Grupa"/"Eurovia" specbalva par ātrāko rezultātu ātrumposmā "SS 2 Mundigciems 1", kura maršruts ved gar skatpunktu "SC Grupa"/"Eurovia", nonāca Seska rokās.

Sacensību noslēdzošajā dienā Sesks kolekcijai pievienoja "Ramirent" specbalvu par labāko rezultātu ātrumposmā "SS 8 Dinsdurbe", kura maršruts ved gar skatpunktu "Ramirent".

"Sixt" specbalvu par tālāko lēcienu ātrumposma "SS 1 Strazde 1" skatpunktā "Sixt" saņēma itālis Alberto Batistolli, kura vadītā "Škoda Fabia Rally2" gaisā pavadīja 31 metru.

Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas specbalvas par ātrāko rezultātu ātrumposmos "SS 7/9 Vecpils", kuru maršruts ved gar skatpunktu "Invest in Liepāja", ieguva Seska un Heikilas vadītās ekipāžas.

Divas specbalvas pasniedza arī "Fristads" - vienu par ātrāko rezultātu ātrumposmā "SS 3 Kāķīši 1", kura maršruts ved gar skatpunktu "Fristads", ieguva Sesks, bet otru, kas pienākas ekipāžai, kas startē tikai Latvijas rallija čempionāta otrajā posmā, saņēma Elviss Hermanis ("Škoda Fabia Proto").

Pārliecinošais panākums gan Eiropas čempionāta, gan Latvijas čempionāta ieskaitē ļāva Seskam iegūt arī "Flora" specbalvu, par ko cīnījās tikai braucēji ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu dalībnieka licenci.

Vēl vienu trofeju Sesks saņēma no dzimtās pilsētas Liepājas par uzvaru ātrumposmā "SS 12 Liepāja Power Stage".

Otra Latvijas ekipāža Iļja Zakmans/Estere Zakmane ("Mitsubishi Lancer Evolution X") ieņēma pēdējo no finišējušajām ekipāžām - 40.vietu, Seska un Franča ekipāžai zaudējot 27 minūtes un 59 sekundes.

Sesks un Francis sestdien uzvarēja arī Latvijas rallija čempionāta otrajā posmā.

Sezonas pirmajā pusē liepājniekam izdevās uzvarēt ERC "Open" ieskaitē Azoru salās un Polijā, taču Liepājā viņš šajā ieskaitē nestartēja, jo viņa mašīna neatbilda šai klasei, pārsēžoties jaudīgākā braucamajā.

FIA Eiropas rallija čempionāta piektā posma ātrumposmi norisinājās Talsu un Dienvidkurzemes novados.

Šajā sezonā liepājnieku Seska un Franča ekipāža ir startējusi četros no pieciem ERC posmiem, dominējot ERC "Open" klasē ar Lietuvā bāzētās "Proracing Rally team" vienības sagatavoto "Škoda Fabia Rally2-Kit".

Šosezon Eiropas čempionātā kopā plānoti astoņi posmi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi