Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Siliņam sudrabs Eiropas enduro čempionātā

Pagājušajā nedēļas nogalē, no 6. līdz 8. septembrim, Somijas pilsētā Heinolā norisinājās 2019. gada Eiropas čempionāta noslēguma ceturtais posms enduro un paralēli Eiropas Nāciju kauss komandu vērtējumā, kurā startēja arī Latvijas izlase, informē komandas pārstāve Luīze Vīksna.

Somijā Eiropas Nāciju kausā enduro Latviju pārstāvēja vieni no labākajiem, ātrākajiem un spēcīgākajiem latviešu sportistiem – enduro braucējs Edgars Siliņš, motokrosa meistars Gints Filipsons un labākais moto triālists Andris Grīnfelds. Gintam Filipsonam šī ir trešā enduro sezona, bet Andrim Grīnfeldam pirmā pilnā enduro sezona. Trīs dienu vērtējumā, Latvijas izlase ieguva godam izcīnīto septīto vietu Eiropas Nāciju kausā enduro. Edgars Siliņš savā klasē izcīnīja sudraba medaļu.

Heinolā sacensības norisinājās trīs dienas. Piektdien un sestdien sportistiem bija jābrauc enduro sacensības, kur katrā aplī bija jāveic trīs ātruma testi. Trešajā sacensību dienā bija motokross, kurā bija jābrauc noteikts apļu skaits. Katram no Latvijas izlases sportistiem bija savas stiprās un vājās vietas trasē. Vienam labāk veicās „akmeņu testā”, otram motokrosā.

Eiropas čempionāta enduro godalgotās otrās vietas ieguvējs 250 4T klasē, Edgars Siliņš (Motosports RT) atzīst, ka sezonas sākumā neticēja, ka ir iespējams sasniegt tik augstu rezultātu. "Sudrabs Eiropas čempionāta kopvērtējumā 250 4T klasē izcīnīts," priecīgs par iegūto rezultātu ir Edgars, kurš šosezon veiksmīgi aizvadīja četrus Eiropas enduro čempionāta posmus. Pirmais bija "pa dubļaino Portugāli, otrais – pa kalnaino Slovākiju, trešais – pa Madonas mežiem un pļavām un ceturtais – pa akmeņaino Somiju. Katrs ātruma posms uz maksimālās robežas un iekšējo sliekšņu pārvarēšanas, jo bija jākrāj punkti kopvērtējumam. Neizsakāms prieks par paveikto, bet medaļai ir arī otra puse, tas ir komandas darbs klātienē un tie ir atbalstītāji," saka Edgars. Sportistam sezona vēl nav noslēgusies, jo 28. septembrī sportists startēs Cross Country posmā Madonā, 5. un 6. oktobrī divu dienu Baltijas kausa posmā Igaunijā, Arakulā un sezonu noslēgs ar Six Day sacensībām Portugālē! "Paldies visiem, kas ar mani," teic Edgars Siliņš.

250 4T klases sportists Gints Filipsons (CEC I.S.Racing) stāsta, ka Somijā aizvadītas trīs atšķirīgas sacensību dienas. "Pirmajā dienā bija tāds šoks par akmeņaino ātruma testu, kurā bija jāpavada aptuveni 14 minūtes. Tajā bija lieli akmeņi. Nebiju iedomājies, ka tas varētu būt tik sarežģīts," atzīst sportists. Pirms sacensībām, izstaigājot akmeņainā seguma testu, Gintam galvā bija viena doma, kaut visur uzbrauktu ar pirmo reizi un nepieļautu lielas kļūdas. "Tas arī pirmajā dienā bija grūtākais. Pārējie abi testi līdzīgi kā pie mums, Latvijas trasēs – pa mežiem, nekas sarežģīts," secina Filipsons. Ar pirmo sacensību dienu sportists nebija apmierināts. Otrajā dienā viņam veicās labāk, jo bija jau saradis ar akmeņaino testu. "Varēju jau konkurēt ar pārējiem. Ne akmeņu testā, bet pārējos divos. Akmeņu testā mana taktika bija nobraukt bez kritieniem un lielām kļūdām." Pēc otrās dienas Gints jutās labāk un trešajā dienā – ilgi gaidītais kross. "Bija atbildības sajūta, jo visi no manis gaidīja augstu rezultātu. Tur bija stress, bet paldies Dievam, viss sanāca veiksmīgi – startu gandrīz izdevās „izcelt” un tā arī kā trešais nobraucu. Lielas cīņas nebija, jo priekšā braucošie bija atrāvušies un aiz manis tuvumā arī neviena nebija. Varēju kontrolēt braucienu, tas man arī palīdzēja trešajā dienā izcīnīt trešo vietu un kopvērtējumā savā klasē iegūt piekto vietu. Domāju, kā Latvijas izlases komanda esam izcīnījuši cienījamu rezultātu. Andris un Edgars labi brauca. Mēs visi rezultātu ziņā bijām diezgan līdzīgi. Pirmajai reizei un pieredzei labi," saka Gints Filipsons, kurš uzskata, ka "kopumā ir labas un pozitīvas emocijas par aizvadītajām sacensībām."

Juniori E2/3 klases sportists Andris Grīnfelds (CEC I.S.Racing) atzīst, ka sacensības bija ļoti labas. "Guvu lielisku pieredzi, jo viss bija savādāks kā līdz šim ierasts – reljefs, trase, testi. Arī sacensību formāts man bija jauns, jo pēc divu dienu enduro sacensībām, trešajā dienā bija motokross. Līdz šim nebiju piedalījies trīs dienu sacensībās," stāsta Andris, kurš atzīst, ka "kopskats ir ļoti labs. Tehnika izturēja, traumu nebija, tas pats galvenais. Protams, bija kaut kādas kļūdas, daži kritieni. Pieļāvu arī rupjāku kļūdu, kad sanāca zaudēt vairāk laika." Trasē kļūdījās visi, citi vairāk, citi mazāk. Laikapstākļi arī bija mainīgi. "Pirmajā diena lija lietus, otrajā – trase sāka žūt. Laiks palika labāks. Akmeņu tests bija garākais, man tas savā ziņā patika, lai gan bija smags, bet tajā varēju uzrādīt labāku rezultātu nekā citos. Pirmajā dienā tas bija pilnīgi slapjš, līdz ar to lēnāks. Otrajā – tas bija pažuvis un varēja braukt ātrāk. Pirmajā aplī nokritu, paldies Dievam veiksmīgi, nekas nenotika. Tad neizdevās uzrādīt tik labu laiku. Akmeņu tests man patika, jauna pieredze, nebiju ātri pa tādu braucis. Tagad nākamreiz zināšu, ko un kā darīt labāk," stāsta Andris. Komanda strādāja ļoti labi, visi iesaistījās, serviss strādāja teicami. "Mums kā sportistiem bija nodrošināts viss nepieciešamais. Cilvēki testos palīdzēja un pasniedza vajadzīgo. Galvenais, ka nebija tehnisku ķibeļu, visur visi paspēja. Bijām liela komanda, daudz cilvēku. Tas noteikti labi ietekmēja mūsu komandas rezultātu," tā par aizvadīto nedēļas nogali Somijā Andris Grīnfelds.

Latvijas motosporta federācijas Enduro komisijas vadītājs Kaspars Ērkulis lepojas ar Latvijas izlases komandas gūtajiem sasniegumiem Somijā, Heinolā. "Liels prieks, ka mūsu sportisti varēja aizbraukt un startēt Eiropas Nāciju kausā enduro. Rezultāts ir labs, atbilstošs šī brīža iespējām. Liels prieks par Edgara augsto otro vietu Eiropas enduro čempionātā. Liels prieks, ka sportisti sanāca kopā un izveidoja komandu. Par to jāsaka liels paldies Ivo Šteinbergam, kurš uzņēmās vadību un organizatorisko darbu, lai komanda justos ērti un labi varētu startēt sacensībās, un gūt augstus rezultātus. Paldies visai "CEC I.S.Racing" un "Motosports RT" komandai, kas nodrošināja sportistiem visu nepieciešamo. Katrā ziņā zinām, kurā vietā esam Eiropā, un pēc šīm sacensībām varam izdarīt secinājumus, kas ir labs un ko vēl vajadzētu uzlabot. Ceru, ka arī nākamgad komanda varēs startēt Eiropas Nāciju kausā Čehijā. To arī sportistiem novēlu!" teic Kaspars Ērkulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi