Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Blūms izcīna 4.vietu Eiropas U23 čempionātā MTB XCO

ZZK komandas riteņbraucējs Mārtiņš Blūms svētdien Itālijas pilsētā Darfo Boario Terme notikušajā Eiropas čempionātā kalnu divriteņu jeb MTB Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā U23 grupā vairāk kā 60 dalībnieku vidū izcīnīja 4.vietu, kas ir Latvijas kalnu riteņbraucēju augstākā vieta šāda mēroga čempionātos. Tikmēr otrs ZZK pārstāvis Arnis Pētersons pirmajā čempionātā elites grupā par spīti tehniskajām problēmām spēja apsteigt gandrīz pusi un finišēt 35.vietā, informē ZZK pārstāvis Ivars Bācis.

Itālijā Eiropas čempionātā MTB XCO dalībniekiem bija sagatavota trase ar stāviem nobraucieniem un kāpumiem. U23 grupai 4,1 km aplis bija jāveic piecas, bet elitei sešas reizes. Latvijas godu Eiropas čempionātā aizstāvēja abi vadošie Latvijas kalnu riteņbraucēji – Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, kuros lielu darbu ieguldījis treneris Vilmārs Tomsons un kuru treniņprocesu, inventāru un dalību pasaules kausa posmos nodrošina ZZK.  

Distances pirmajā pusē izveidojās līderu kvartets, kurā ietilpa itāļi Džiole Bertolini un Nadirs Kolledani, dānis Simons Andreasens, kā arī pasaules kausa līderis Mārtiņš Blūms. Taču turpinājumā mūsu sportists nobraucienā, lai iegūtu nelielu pārsvaru pār sekotājiem, izvēlējās taisnāko un reizē tehniski sarežģītāko ceļu, taču diemžēl Mārtiņa ritenis slapjajā trasē izslīdēja, kā rezultātā nācās zaudēt vērtīgās sekundes un atpalikt no pārējiem trim vadošās grupas braucējiem, kas izvēlējās drošāko un nedaudz garāko apvedceļu. Turpinājumā Blūms pakāpeniski tuvojās trešajā vietā dānim Andersenam, taču arī pēdējā aplī mūsu riteņbraucējam sanāca saslīdēt, līdz ar to beigās viņš ieņēma 4.vietu, uzvarētājam zaudējot pusotru minūti. Lai arī medaļa bija reāla un tuvu bet līdz medaļai pietrūka 17 sekundes. Par Eiropas čempionu kļuva Džiole Bertolini, trasē pavadot 1:13:16 un par sešām sekundēm apsteidzot tautieti Kolledani, kurš no tautieša atpalika par sešām sekundēm.

Elites grupā Arnis Pētersons, 65 dalībnieku vidū startējot no beigu daļas, līdz pirmā apļa beigām aizcīnījās līdz pat 20. vietai. Turpinājumā tika pārsista velosipēda riepa, kā rezultātā tika zaudētas daudzas pozīcijas, un nācās atkal no beigu daļas kāpt uz augšu. Lai arī vēlāk netika bez tehniskām problēmām, tomēr Arnis parādīja cīnītāja raksturu un pakāpeniski uzlaboja pozīcijas, finišā iebraucot 35.vietā un uzvarētājam zaudējot 9 minūtes. Par Eiropas čempionu kļuva šveicietis Florians Vogels, kurš par 10 sekundēm apsteidza titulēto francūzi Žiljēnu Absalonu. Trešā vieta elites grupā tika vācietim Manuelam Fumicam (+ 40 sekundes).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gudļevskis ceturtdien pievienosies Latvijas izlasei

Vārtsargs Kristers Gudļevskis papildinās Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas ceturtdien, bet no trešdienas kopā ar valstsvienību vairs netrenējas vārtsargs Ivars Punnenovs un uzbrucējs Toms Anders...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi