Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Krastam otrā vieta mājas posmā neliedz triumfēt LVM MTB un Gravel veloseriāla kopvērtējumā

Svētdien Ogres novadā esošajā dabas parkā “Ogres Zilie kalni” ar sesto posmu noslēgusies Latvijas valsts mežu MTB un Gravel Veloseriāla sezona. “Toyota” Gravel distancē par posma uzvarētāju kļuva Gusts Lapiņš, kamēr kopvērtējumā triumfēja – Alekss Krasts un Renāte Rodionova. Tikmēr “Lielbāta MTB” sezonas kopvērtējuma titulus guva – Ģirts Cirvelis un Kate Ketrīna Skujiņa.

Ogres posms tika aizvadīts saulainos un ļoti siltos laika apstākļos, pulcējot vairāk par 1000 braukt gribētāju. Noslēdzošais sezonas posms bija ļoti izšķirošs cīņā par uzvaru gan “Toyota” Gravel, gan “Lielbāta” MTB distancēs. Sacensību trases tikmēr tika veidotas dabas parka teritorijā un Ogres apkaimes grants, kā arī meža ceļos.

73,5 kilometru garajā “Toyota” Gravel distancē, kur dalībniekus trasē pārsteidza uz ceļa stāvošs Ūpis, jau trases sākuma daļā atrāvienā aizbrauca mājinieks Alekss Krasts un kuldīdznieks Gusts Lapiņš. Sekmīgi sastrādājoties abi riteņbraucēji ieguva vairāk nekā 2 minūšu vadību pār sekotāju grupiņu, kas beigās sadalījās. Cīņa par uzvaru izšķīrās finiša spurtā, tajā Gustam Lapiņam pārspējot ogrēnieti Aleksu Krastu. Uzvarētājs trasē pavadīja 2 stundas 2 minūtes un 47 sekundes. Trešo vietu ieguva Kārlis Klismets (“Energus”), kurš finišēja teju 2 minūtes aiz uzvarētāja. Labāko sešiniekā iekļuva arī – Sandijs Kļaviņš, Riks Sipovičs un Jānis Rubiks.

Kopvērtējumā par seriāla uzvarētāju kļuva Krasts, kurš otrajā un trešajā vietā atstāja attiecīgi – Kaparu Serģi (“Giant &Liv team Latvia”) un Sandiju Kļaviņu (“Ogres velo komanda”).

Dāmu konkurencē Ogres posmā un sezonas kopvērtējumā pārliecinoši uzvarēja Renāte Rodionova (“ĀdažiVelo”). Viņa tuvāko sekotāju Katrīnu Jaunslavieti-Kipuri no “ZZK AP Print” apsteidza par 1 minūti un 50 sekundēm. TOP3 noslēdza Laura Belohvoščika no “RRS” (+00:08:22). Kopvērtējumā visas trīs arī šādā secībā sadalīja goda pjedestālu.

Komandu ieskaitē posmā uzvarēja “Dako Ziemeļvidzeme”. Otrajā vietā sekoja “Gravel Weekend”, bet trešajā “Valmieras Velo vienība”. Kopvērtējumā par komandu uzvarētājiem kļuva “Giant & Liv team Latvia”, kurai izdevās pārspēt sīvākos konkurentus no “Dako Ziemeļvidzeme”.

“Lielbāta MTB” distancē riteņbraucēji veica divus 20 kilometrus garus apļus. Šeit galvenā intriga bija par kopvērtējuma uzvarētāju absolūtajā vīru vērtējumā. Līdera kreklā brauca Rainers Zviedris, bet Ģirts Cirvelis, dzēšot savu sliktāko posmu, bija pat labākās kopvērtējuma pozīcijās.

Jau sākuma daļā Rainers vairākkārt uzbruka, bet apļa otrajā aplī viņu sekotāju grupa ar Cirveli tajā viņu panāca. Rainers arī otrajā aplī darīja visu, lai iegūtu pārsvaru pār Ģirtu Cirveli, kas gan nevainagojās panākumiem. Finišā abi iebrauca viens aiz otra. Lai arī posmā uzvarēja Zviedris, tomēr atmetot vienu neveiksmīgāko posmu sezonas ieskaitē, par čempionu kļuva Ģirts Cirvelis (“Roadex”). Posmā trešo vietu ieguva Nauris Zviedris (“Dako Ziemeļvidzeme”), finišēdams 4 sekundes aiz uzvarētāja.  Bet kopvērtējumā TOP3 noslēdza Oskars Ārgalis (“Velohooligans/ Ķeizari1”).

Dāmu konkurencē savu uzvaru sēriju turpināja Kate Ketrīna Skujiņa, kura kopvērtējuma uzvaru jau bija nodrošinājusi iepriekš. Ogres posmā viņa tuvāko sekotāju Anitu Antoni apsteidza par 2 minūtēm un 48 sekundēm. Trešā vieta Amandai Reilijai Zariņai, kura Antonei piekāpās vien par pussekundi. Arī kopvērtējumā visas trīs sarindojās šādā secībā.

Jauniešu grupā uzvarēja Marks Jākobsons, kuram sekoja komandas biedrs no “NN Sporta klubs/ RRS” Alvils Pētersons. Tikmēr TOP3 noslēdza Helvijs Kancers. Kopvērtējumā uzvarēja Pētersons, otrais Everts Meijers, trešais Ričards Hansons (visi “NN sporta klubs/ RRS”). Junioriem tikmēr posmā uzvarēja Krišjānis Lejiņš (Dobeles SS).

Komandu ieskaitē posmā un kopvērtējumā pirmie “Dako Ziemeļvidzeme”.  Otrie “NN Sporta klubs/ RRS”, bet trešie Velo klubs “Sigulda”. Kopvērtējumā pārliecinoša uzvara “Dako Ziemeļvidzeme”.

20 kilometru garajā “Mammadaba” Veselības braucienā absolūti ātrākais bija M14 grupas kopvērtējuma līderis Mārtiņš Ice no “VeloLifstyle/ Smiltenes BJSS”. Otrajā vietā sekoja komanda biedrs Roberts Judins, bet trešais bija Ralfs Zaļeskis no “NN Sporta klubs”. Kopvērtējumā triumfs Mārtiņam Icem. M12 grupā posmā uzvarēja Adrians Purlaurs, bet kopvērtējumā čempiona tituls dobelniekam Eduardam Eihmanim.

Meitenēm W12 grupā pie uzvaras posmā tika Šarlote Kļumele, kamēr kopvērtējumā pirmā viņas komandas biedrene Katrīna Hansone. W14 grupā posmā un kopvērtējumā uzvara Samantai Roziņai no “Latvian Cycling girls”.

Spraigi un pozitīvi aizritēja “Maxima” bērnu braucieni, kas sapulcēja kuplu mazo pedāļu minēju skaitu.  

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi