Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Liepiņam 56. vieta EČ riteņbraukšanā grupas braucienā

Trešdien Francijas pilsētā Pluē aizvadīts Eiropas čempionāta šosejas riteņbraukšanā grupas braucienā sacensības elites vīriem un U23 dāmām. Vīru konkurencē Emīls Liepiņš vien pēdējā kāpumā zaudēja kontaktu no līderiem un finišēja 56. vietā. Tikmēr U23 vecuma grupas dāmu konkurencē Līna Svarinska ieņēma 45. vietu, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pluē pilsētā notiekošais Eiropas čempionāts šosejas riteņbraukšanā turpinājās ar grupas brauciena sacensībām elites vīru un U23 sieviešu grupās. Dalībnieku vidū arī četri Latvijas sportisti. Vīru konkurencē – Emīls Liepiņš, Māris Bogdanovičs un Viesturs Lukševics, bet dāmām Līna Svarinska.

Elites vīru konkurencē riteņbraucēji veica 177,4 kilometru garu distanci, kas bija sadalīta 12 apļos. Katrā no apļiem bija iekļauti vairāki kāpumi un nobraucieni. Trase tika raksturota kā ļoti prasīga un visai tehniska. Lai arī bija ļoti daudz pauguru, lielie kalni izpalika.

Latvijas komandas kapteinis Emīls Liepiņš dienu iepriekš startēja Pluē lielās balvas sacensībās, kuru laikā piedzīvoja nepatīkamu kritienu un guva kājas savainojumu. Eiropas čempionātā dobelnieks pārliecinoši lielāko distances daļu atradās lielās grupas priekšējā daļā. Neveiksme jau 19. kilometrā piemeklēja Māri Bogdanoviču, kurš iekļuva kritienā. Lai arī Māris darīja visu, lai atgrieztos grupā, tas neizdevās un vēlāk viņam nācās izstāties. Vadošajā grupā līdz priekšpēdējam aplim sīksti turējās kuldīdznieks Viesturs Lukševics. Pieredzes bagātais sportists apli pirms finiša gan bija spiests zaudēt kontaktu no vadošās grupas, kas ar katru apli kļuva ar vien skaitliski mazāka.

Mūsu komandas līderis Emīls Liepiņš turpināja cīnīties par augstu vietu finišā. Pēdējos divos apļos gan par sevi sāka strauji likt manīt savainotā kāja. Tas bija galvenais iemesls tam, lai pēdējā apļa noslēdzošajā kāpumā Emīls atpaliktu no līderu grupas.

Cīņa par uzvaru noskaidrojās vien grupas finiša spurtā. Sīvā cīņā ātrākais izrādījās itālietis Džakomo Nicolo, kurš distancē pavadīja četras stundas, 12 minūtes un 23 sekundes.  Otro vietu ieņēma franču vadošais sprinteris Arno Demārs, bet trijnieku noslēdza Vācijas līderis Paskāls Akermans.

Emīls Liepiņš finišēja minūti un 17 sekundes aiz uzvarētāja un ieņēma 56. vietu starp 144 finišējušajiem. Viesturs Lukševics tikmēr sacensības noslēdza 63. vietā piecas minūtes un 31 sekundi aiz Nicolo.

U23 grupas sportistes sacentās 81,9 kilometru garajā distancē. Starp 73 sportistēm arī pirmo gadu U23 grupā aizvadošā Līna Svarinska. Pauguriem bagātajā trasē viss izšķīrās vien pēdējos metros. Lieliski distances laikā vadošajā grupā brauca Līna Svarinska, kura vien beigu daļā kopā ar vairākām citām sportistēm nedaudz atpalika no līderēm.

Finišā spurtā ātrākā bija un par Eiropas čempioni kļuva itāliete Elisa Balsamo (02:15:27). Otrā vieta Nīderlandes riteņbraucējai Loneke Unekena, bet trešā palika dāniete Emma Norsgārda. Līna Svarinska finišēja 45. vietā (+00:01:33).

Eiropas čempionāts turpināsies ceturtdien, kad norisināsies U23 vecuma grupas brauciens. Dalībnieku vidū arī divi latvieši – Mārtiņš Pluto un Pauls Rubenis. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi