Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Liepiņš un Skujiņš startēs zvaigžņotajā Šveices digitālajā tūrē

No trešdienas līdz svētdienai platformā Rouwy notiks līdz šim dalībnieku ziņā zvaigžņotākās šosejas e - riteņbraukšanas sacensības – Šveices tūre. Ceturtdien 46 kilometru garajā līdzenuma distancē sacentīsies Trek – Segafredo komandas latviešu sprinteris Emīls Liepiņš, kamēr sestdien Emīls un Toms Skujiņš būs dalībnieku vidū 36,8 kilometru garajā un pauguriem bagātajā distancē, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) informējusi, ka UCI līmeņa sacensības pasaulē nevarēs sākties ātrāk kā 1. jūlijā. Tikmēr pasaules tūres pirmie velobraucieni nenotiks ātrāk kā 1. augustā. Sacensību rīkotāji, komandas un profesionālie sportisti šajā laikā meklē dažādus radošus veidus kā pavadīt šo dīkstāves laiku bez sacensībām ārtelpās.

Jau trešdienas pievakarē ar pirmajām sacensībām sāksies Šveices digitālās tūres sacensības populārajā “Rouwy” platformā. Tajās piedalīsies 16 pasaules tūres un divas pro kontinetālās komandas, kā arī Šveices Nacionālā izlase. Dalībnieku sastāvs gaidāms ļoti zvaigžņots. Uz starta redzēsim visu trīs grandtūru kopvērtējuma uzvarētāju Vinčenzo Nibali, kā arī tādus titulētus vīrus kā – Žiljēnu Alafilipu, Primožu Rogliču, Maksimilianu Šahmanu, esošo pasaules čempionu Madsu Pedersenu, olimpisko čempionu Gregu Van Avermātu, īru riteņbraukšanas zvaigzni Semu Benetu un citus.

Prestižajās e - riteņbraukšanas sacensībās būs iespēja sekot līdzi un atbalstīt arī Latvijas braucējus. “Trek – Segafredo” komandas sastāvā iekļauti – Emīls Liepiņš un Toms Skujiņš. Ja Emīlam, atrodoties Latvijā, ir iespēja velo treniņus aizvadīt ārtelpās, tad Tomam, kurš mitinās Spānijā, braukšanas treniņi paiet mājās vai labākajā gadījumā uz mājas balkona.

Emīls Šveices digitālajā tūrē startēs divas dienas – ceturtdien un sestdien. Tikmēr Toms pievienosies Emīlam sestdienas sacensībās. Abas šīs dienas starts tiks dots pulksten 18:10 pēc Latvijas laika.

 Katrs no sportistiem sacensību laikā atradīsies savās mājās uz velotrenažiera, tomēr sacensību elementu tiešsaistē ļaus baudīt “Rouwy” digitālā platforma. Lai sacensības ritētu pēc iespējas godīgāk, katram sportistam būs organizatoriem jānorāda savs svars.

Ceturtdien gaidāms līdzenuma posms, kura garums sasniegs 46 kilometrus. Tikmēr sestdien būs jāpievar 36,8 kilometru gara distance ar virkni pauguriem tajā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi